Grad bosanđela

Zagreb mijenja ime u Bosanđeles

Zagreb, grad jeftinog bureka i još jeftinijeg populizma, grad fontana i oronulih fasada, gospodarsko i kulturalno središte Herceg-Sljemena, mijenja ime u Bosanđeles.

Zagreb je oduvijek bio poznat kao grad snova, koji širokih ruku prihvaća putnike, studente i tragatelje za srećom iz cijele regije kako bi im pružio poslovne prilike, jeftino obrazovanje i još jeftiniji populizam. 

Odabirom koalicije Mile i bandita za peti gradonačelnički mandat, Zagrepčani su ispunili drevnu klauzulu iz Zlatne bule Bele IV. da gradonačelnik u svojem petom mandatu može promijeniti ime grada. Milan Bandić je odmah promijenio ime Zagreba u Bosanđeles i tako zahvalio svim svojim biračima.

Multikulturalne manifestacije povodom preimenovanja grada održavat će se cijele godine, a uključivat će gala večer 'Burek u Lisinskom', preuređivanja cijelog Cvjetnog trga u multipleks kafić Kafa Centar One, izložbu ćevapa u Muzeju suvremene umjetnosti te znanstvenu ekspediciju koja će ispod Sljemena tražiti piramide.

Registarske oznake za Bosanđeles bit će BA, a Grički top postat će svjetionik koji će slati tople pozdrave svim putničkim i trgovačkim brodovima koji uplovljavaju u zagrebačke fontane.

Fotografija
Aktron/Wikimedia Commons

Facebook komentari