U jednoj zimskoj noći

Zagreb potpuno spreman za snijeg, već su napisani svi izgovori za prometni kolaps

Zagreb je po prvi put u svojoj gotovo milenijskoj povijesti potpuno spreman za prvi snijeg.

 Iz gradskih vlasti poručuju da su po prvi put unaprijed osigurane sve zalihe izlika za prometni kolaps koji će se neminovno dogoditi. U pisanju izlika sudjelovale su sve gradske službe pa će Zagreb ove godine imati jednu od najboljih obrana od čišćenja prvog snijega. 

Zajedničkim naporima osiguran je prostor za izlike u svim medijima pa će građani pravovremeno biti obaviješteni o tome zašto je snijeg zatrpao ulice i u gradu vlada opći kaos. Prijašnjih godina na izlike se čekalo satima nakon vrhunca kolapsa jer svi zaduženi za pisanje izlika nisu uspjeli doći na vrijeme na posao zbog snijega.

- Najviše me smeta to što se uvijek dugo čeka na izlike. Živcira me što nakon prvog snijega još satima moram sjediti uz radio ili TV ne bi li netko konačno zucnuo i počeo bacati izlike. To je jako frustrirajuće jer gubim dragocjeno danje svjetlo samo zato što su gradske službe spore i nemaju odmah spremne izlike - priča nam jedna tajnica koja je zbog kašnjenja izlika prošle godine zakasnila na posao.

Ove godine će po prvi put izlike biti objavljene u medijima čim prvi sloj snijega zabijeli prometnice pa zaposlenici gradskih službi neće morati niti dolaziti na posao.

Fotografija
Igor Soban/PIXSELL

Facebook komentari