Odlične vijesti!

Zagrepčanima porastao životni štandard, imaju najveći broj štandova po glavi stanovnika u Europi

Organizacija "Euro štandoskop" objavila je rezultate mjerenja štandarda europskih gradova, a Zagreb je uvjerljivo zasjeo na prvo mjesto.

Iako su hrvatski gradovi donedavno bili u nezavidnoj poziciji, advent u Zagrebu znatno je poboljšao rejting glavnog grada Hrvatske koji sada ima najveći broj štandova po glavi stanovnika. Zagreb je preko noći postao zatrpan raznim štandovima na kojima se nudi hrana, blagdanski ukrasi i roba široke potrošnje pa je već svatko tko je prošetao centrom opazio značajni rast štandarda. Unatoč takvom uzletu, građani tvrde da nisu osjetili rast na vlastitoj koži, ali im je drago što Zagreb napokon ima imidž doličan jedne prijestolnice.

- Lijepo je vidjeti turiste kako jedu naše specijalitete i uživaju u svim blagodatima koje si mi ne možemo priuštiti. Šteta bi bilo da se baci pa je stvarno dobro da barem neko ima koristi od adventa - komentira jedna četveročlana obitelj koja je došla promatrati ljude kako jedu.

Kada smo prošetali centrom i upitali građane što misle o adventu, rekli su da im se jako sviđa ideja povećanog broja javnih kuhinja jer je to dobar blagdanski način pomaganja potrebitima koji si to mogu priuštiti.

Fotografija
Goran Stanzl/PIXSELL

Facebook komentari