opet inovacija

ZET uveo karte za vožnju na krovu četrnaestice

Inovacijama nikad kraja. Nakon što je u javnosti snažno odjeknula vijest o uvođenju novih polusatnih tramvajskih karata po cijeni od 4 kune, odjeknuti bi moglo i oružje ZET-ovih kontrolora, jer vožnja na krovu četrnaestice više neće biti besplatna.

Ako u sljedećih nekoliko dana na krovu četrnaestice uočite ZET-ove kontrolore karata, ne brinite. Riječ je o najnovijoj regulativi javnog gradskog prijevoza - istaknuo je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Zbog učestalog švercanja na krovu tog popularnog tramvaja, bilo je nužno uvesti regulativne mjere prodaje i kontrole voznih karata, priopćili su nam iz ZET-a. Tako će od ponedjeljka na krovove svih četrnaestica biti postavljeni kiosci koji će prodavati nove krovne karte po cijeni od 4 kune za pola karte. Ako planirate pjevati, plesati, sanjariti o ljubavi ili držati se za vodove, morate imati valjanu voznu kartu - dodali su nam iz ZET-a.

Kako se spomenuta pravila ne bi kršila, krovove četrnaestica obilazit će dvije nadrkane starije gospođe u civilu koje će potencijalnim švercerima ili Ivanu Dečaku stati na prste i odgristi usne što će biti znak ZET-ovim snajperistima postavljenim uzduž linije da su slobodni prekršiteljima odmah napisati smrtnu kaznu. Plata o plomo, papir ili olovo, 8 kuna ili smrt - priopćili su nam iz ZET-a.

U najavi je i prodaja godišnjih ZET-ovih pokaza namijenjenih isključivo vožnji na krovu četrnaestice, a u opravdanim slučajevima tolerirat će se i sedamnaestica.

Fotografija
Marko Lukunic/PIXSELL

Facebook komentari