optimalna potrošnja

Bogatima teško: Na autocesti primjećen luksuzni terenac koji vozi 110km/h i drži okretaje na 2500

Da je kriza pogodila i one najpotkoženije među nama svjedoči i priča Nine Adravića iz Nove Gradiške koji je susreo neobičan prizor uštede benzina na autocesti Zagreb-Lipovac.

Dok mediji pišu o tome kako je u zadnjih godinu dana Hrvatska dobila desetak novih multimilijunaša, News Bar vam donosi priču Nine Adravića koji je dok se od Zagreba vozio prema rodnoj Novoj Gradiški susreo nesvakidašnji prizor.

- Sa svojim Stojadinom vozio sam 80-90km/h, kad u jednom trenutku, zaobilazi mene crni Mercedesov ML terenac osječkih registracija i uopće se ne udaljava od mene velikom brzinom kako to ti terenci sa 180-200km/h obično čine. I onda mi je sinulo da taj Osječanin vozi točno 110 km/h, drži okretaje na 2500 u minuti i pazi da ima optimalnu potrošnju. Malo me to rastužilo, jer ako oni koji takve aute voze moraju paziti na potrošnju, kako će mi ostali preživjeti - zapitao se logično gospodin Adravić.

Kad je shvatio da Osječanin ne diže kazaljku sa 110 km/h, odlučio je ispasti heroj pred svojim klincima koji su sjedili na stražnjem sjedalu.

- Stisnuo sam gas i digao kazaljku na 120 km/h. Motor je vrištao od muke, a djeca od oduševljenja. Sustizao sam ga. Približio mu se. Izbacio sam lijevi žmigavac. I počeo ga zaobilaziti. Minutu kasnije bio sam ispred njega. Moram priznat da sam suzu pustio. Bio mi je to možda i najljepši trenutak u životu - iskren je bio Nino.

Ova brza vožnja potrošila je Stojadinu cijeli rezervoar i obitelj Adravić zbog toga neće ovaj mjesec jesti nikakve mesne obroke, već samo čušpajze, ali nije im žao.

Fotografija
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Facebook komentari