gori gori

Država će siromašnim obiteljima subvencionirati kupnju Samsunga Note 7 za ogrjev

Siromašne obitelji i umirovljenici ne moraju razmišljati o nabavi drva za zimu jer će im država u suradnji s teleoperaterima pomoći pri kupnji Samsunga za ogrjev.

Nakon što je Samsung prestao s proizvodnjom mobitela Galaxy Note 7 zbog lako zapaljive baterije, poduzetni Hrvati pronašli su alternativni način kako zaraditi na nefunkcionalnom proizvodu. Iako će teleoperateri dobiti naknadu za uređaje koje ne smiju prodavati jer su opasni po potrošače, oni će ipak zaraditi na njima tako što će ih prodavati kao ogrjev.

- Istina je da ne smijemo prodavati proizvode kao telefone, ali hrvatska poduzetnost i domišljatost pronašla je zaradu i u ovoj situaciji. Darežljiva država odlučila je otkupiti uređaje po punoj cijeni i praktički ih darivati siromasima kao ogrjev. To je scenarij u kojem svi pobjeđuju pa možemo čiste savjesti reći da, iako smo zadovoljni, ove zime nitko neće trljati ruke jer nikome neće biti hladno - pojasnio nam je Tauron Mudač, šef jednog domaćeg teleoperatera.

Hrvatska će tako postati jedna od prvih svjetskih zemalja koja se koristi metodom smart ogrjeva pa može računati i na brojne subvencije europskih fondova za razvoj zelene energije.

Fotografija
Flickr/Dan Phiffer

Facebook komentari