opali rafal guinnessa

DUBLIN: Turist iz Zagorja ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Mladi je Zagorec s popijenih 38 čaša tamnog Guinness piva u jednoj večeri, srušio Guinnessov rekord star 23 godine, koji je držao jedan Međimurec, također u turističkom posjetu Irskoj.

Kako u Dublinu Hrvate ne bi pamtili samo po zahtjevima za radne dozvole, pobrinuo se turist iz Zagorja, koji je s popijenih 38 čaša popularnog Guinness piva ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Mladi Joža "Šmajser" Brlek iz Konjščine zaredao je u lokalnom pubu čak 38 pinta tamnog Guinnessa stouta prije nego mu se počelo malo vrtjeti, pa se morao prebaciti na lagano lager pivo nepoznatog proizvođača. Gledajući kako izljeva čašu za čašom u svoje grlo, zaposlenici puba pozvali su predstavnike Guinnessa kako bi mogli prisustvovati obaranju rekorda starom čak 23 godine. Ponosnog Jožu "Šmajsera" koji je nadimak zaradio jer ispija čaše alkohola u rafalima, zatekli smo naslonjenog na šank, grla stisnutog od žeđi.

"Je pa kaj? Mislil sam da pijem sok, pa sam zleval u sebe ko nori jer sam bil žeden. Kad mi ga je došlo zlo od tog černog soka, prešel na nekog žutog čaja . Žal mi je kaj u Dublinu ne pijeju alkohola i ne znaju kaj je gemišt", rekao nam je razočarani Jura "Šmajser" iz Konjščine. 

Fotografija
[puamelia] flickr

Facebook komentari