obračun s imaginacijom

Facebook briše profile korisnika koji imaju više od 10% stvarnih prijatelja

Uprava Facebooka ovu je odluku donijela nakon višegodišnje analize u kojoj se pokazalo da osobe s više stvarnih prijatelja više vremena provode vani, idu na stvarne događaje, manje lajkaju i imaju puno veće tendencije za stvarnim životom.

Facebook uvodi još jednu drastičnu novinu, brisanje profila korisnika koji imaju više od 10% Facebook prijatelja koje poznaju u stvarnom životu. Uprava Facebooka ovu je odluku donijela nakon višegodišnje analize u kojoj se pokazalo da osobe s više stvarnih prijatelja više vremena provode vani, idu na stvarne događaje, manje lajkaju i imaju puno veće tendencije za stvarnim životom.

Nakon duže potrage, uspjeli smo doći do čovjeka kojem je profil pobrisan, mladog alpinista, paraglajdera i gitarista u rock bendu koji je htio ostati anoniman.

- Pobrisali su mi profil jer sam previše vremena provodio vani, s prijateljima. Većinu svojih prijatelja na Facebooku poznajem i družim se s njima. Eto, žao mi je što sam žrtva ovakve segregacije. Od sada ću se s njima ubuduće dogovarati preko maila - izjavio je uzrujani mladić.

Iako je ova vijest uzburkala strasti na društvenim mrežama, Facebook smiruje strasti drugim istraživanjem, koje je pokazalo kako će ovo promjene zadesiti svega 1% njihovih korisnika, što je opet više od ukupnog broja korisnika Google+ mreže.

Fotografija
facebook.com

Facebook komentari