TRAGOVIMA KUPIDOVE STRELICE

Istraživanje: Gotovo četvrtina okršaja komentatora na domaćim internetskim portalima završava brakom

Znanstvenici uglednoga Instituta “Franjo Arapović” dokazali da i u virtualnim sferama vrijedi narodna poslovica “Tko se bije, taj se voli.”

Česte želje za seksualnim avanturama s pojedinim članovima obitelji potpunih stranaca, prisilna animalizacija suparnika te prebojavanje na bazi političkoga opredjeljenja samo su neke od dijalektičkih metoda viđenih među komentatorima na domaćim internetskim portalima.

Stručnjaci iz Instituta “Franjo Arapović” otkrili su kako velik dio populacije aktivan u žestokim i važnim online raspravama na kraju ipak sretno uplovi u bračnu luku.

- Taj fenomen uočen je kod gotovo 200.000 građana od njih 800.000, koliko ih svaki dan diskutira na različitim domaćim internetskim portalima. Zadnjih nekoliko mjeseci taj trend stalno raste, a do 2040. očekuje se kako će najmanje 70 posto brakova biti sklopljeno na ovaj način - rekao je načelnik Odjela za društvene medije Celestin Padavanski.

Rezultati istraživanja donose vrlo povoljna demografska predviđanja pa se tako očekuje drastičan rast nataliteta u idućih deset godina.

- Smatram ovakvu interpersonalnu dinamiku vrlo zanimljivom. Rijetko gdje u balkanskoj regiji možete vidjeti kako upotreba izraza kao što su 'komunistička mater' ili 'četnički ćaća' završi sretno. Po svemu sudeći, pojave poput radikalizacije političkih strana na domaćoj sceni bi zapravo mogle dovesti do svojevrsnog baby booma – ocjenjuje dr. Frane Grafović iz Odjela za demografska istraživanja.

(Marko Vrbanec)

Fotografija

Facebook komentari