ote ća

KAO TRUMP: Kerum želi izgraditi zid oko Splita ne bi li spriječio ilegalan ulazak vlaja u grad

Obećao je, ako ponovno bude izabran za gradonačelnika, kako će učiniti Split opet velikim, te kako će zidom spriječiti ilegalan ulazak imigranata iz Dalmatinske zagore koji rođenim Splićanima kradu poslove u gradskoj upravi.

Po uzoru na Donalda Trumpa, Željko Kerum tim potezom želi spriječiti ilegalni ulazak vlaja iz Dalmatinske zagore u grad, kako ne bi krali poslove i čelne pozicije u gradskoj upravi rođenim Splićanima. Čelična ograda protezat će se tako na zapadu od Ulice Baruna Trenka te na sjeveru do Dračevca, a čuvat će je pripadnici takozvane Dioklecijanove garde preobučeni u rimske vojnike. Kerum napominje kako će ovim, po nekima radikalnim potezom učiniti Split opet velikim, gdje će ljudi hodati ponosno, uzdignutog čela na kojem će se presijavati pršut.

"Dosta je bilo da razni klošari i vlaji dolaze tu u Split i kradu poslove u gradskoj upravi poštenom gradskon svitu. Učinimo Split opet velikim!", uzviknuo je Kerum, pritkom krijomice čupkajući janjetinu koja se još vrtjela.

Ova vijest podijelila je građane Splita. Dok je polovica građana porijeklom iz zagore revoltirana ovom segregacijom, ona druga porijeklom s Brača, podržava Kerumovu inicijativu.. 

Fotografija

Facebook komentari