Policija zbog napada na mamia privela boshka balabana odala ga uzhasna egze

0
Rate this post

Procjene pokazuju da zajednička ulaganja u zdravstvo i suradnju mogu donijeti dobrobit svim sektorima.

Planiranje u duhu integracije i sudjelovanja posebno je primjenjivo na one vlade i zemlje koje još nisu spremne usvojiti takav holistički pristup. U mnogim zemljama promicanje suradnje u provedbi planova, decentralizacija struktura, uključivanje različitih sektora i bolja koordinacija unutar vlasti zahtijevaju institucionalne reforme i aktiviranje odgovarajućih mehanizama.

SZO i njeni partneri

Europska regija Svjetske zdravstvene organizacije ima neprocjenjive resurse u obliku brojnih organizacija koje mogu surađivati ​​s različitim zemljama kako bi podržale njihove napore. Zadaća WHO-a je raditi na poboljšanju zdravlja ljudi. Europska unija, integrirajuća organizacija sa snažnim mandatom za sudjelovanje u zdravstvenim aktivnostima u mnogim sektorima, ima značajne mogućnosti sudjelovati u ovom nastojanju.

Vijeće Europe ima ogromnu moć obrane temeljnih etičkih vrijednosti, a Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pruža važne ekonomske analize za zemlje članice regije. Ove i druge gospodarske institucije, zajedno s raznim agencijama Ujedinjenih naroda, velikim investicijskim i međunarodnim bankama i nevladinim organizacijama, uključene su u “regionalno upravljanje zdravstvom”.

  1. Ustav SZO daje organizaciji poseban mandat za promicanje bliske suradnje za razvoj zdravstva, kako na međunarodnoj razini, tako i kroz svoje mreže u programima pomoći pojedinačnim zemljama.
  2. Međutim, u izvršavanju ovog zadatka potrebno je uzeti u obzir realnost Europske regije na pragu 21. stoljeća, kao i potrebu uspostavljanja suradnje s različitim partnerima, temeljene na međusobnom povjerenju, duhu partnerstva. “jednaki među jednakima”

I međusobno poštivanje njihovih specifičnih mandata.

Regionalni ured za Europu stoga će usko surađivati ​​sa sjedištem SZO-a u Ženevi i s drugim regionalnim uredima, kao i europskim partnerima kako bi se osigurala maksimalna korist za europske države članice i kako bi se moglo iskoristiti široko iskustvo i potencijal globalne prirode. od koga.

Uloga Regionalnog ureda kao institucije koja podržava provedbu pretpostavki zdravstvene politike za sve u pojedinim zemljama može se sažeti u sljedećih pet točaka:

  • I međusobno poštivanje njihovih specifičnih mandata.Područni ured, kao “zdravstvena savjest” Regije, identificira i skreće pozornost na postojeće ili nastajuće zdravstvene probleme. Bavi se promicanjem zdravlja u regiji, osigurava poštivanje načela ljudskog prava na zdravlje i brani jednakost tog prava između država članica i unutar njih.
  • Cilj je zdravstvena sigurnost siromašnih, ranjivih i oboljelih osoba, te saznanje koje politike su korisne, a što štete zdravlju društva.
  • Područni ured prikupljanjem informacija o zdravstvu i razvoju u ovoj oblasti prati trenutno stanje u regiji i ocjenjuje sustave (daljnje aktivnosti ovog tipa provodit će se u 2001. i 2004. godini), te služi kao informacijski centar o zdravstvu, determinante zdravlja, sustava skrbi, zdravlja i zdravstvenih “događaja” u Regiji.
  • U ovoj akciji Regionalni ured će nastojati na najbolji mogući način surađivati ​​sa sjedištem SZO-a, glavnim partnerima u regiji – Europskom komisijom, OECD-om – a posebno s agencijama Ujedinjenih naroda.
  • Cilj ove suradnje je razvoj sustava praćenja i drugih zdravstvenih informacijskih sustava koji će omogućiti prikupljanje podataka i njihov prijenos državama članicama, uz zahtjeve tehničke standardizacije, koji odgovaraju potrebama korisnika.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime