Ameba i papučica su lumeni za njega

Pronađen najniži oblik života: Hrvat koji vjeruje da je Sanader krao, ali i njemu dao

Negdje nakon parlamentarnih izbora 2011. počeo se pojavljivati ovaj nerazvijeni beskičmenjak u komentarima ispod tekstova hrvatskih portala ili na prosvjedima diljem Hrvatske.

Znanstvenici s Instituta Franjo Arapović još su zgroženi i povraćaju zbog svojeg najnovijeg otkrića. U potrazi za protobićem od kojeg je potekao sav život na zemlji naišli su na jedan intrigantan zakržljali oblik života koji s obzirom na cjelokupna evolucijska dostignuća ne bi trebao ni postojati. No, ipak je tu i diše. Prvo su mislili da je riječ samo o jednom primjerku, no našli su na čitave kolonije tih mekušaca koji se, što je najgore, razmnožavaju.

- Hrvati koji vjeruju da je Sanader krao i njima dao bića su neshvatljivo otporna na činjenice i stvarnost u kojoj žive. Ne posjeduju mozak. Njihove nakupine ganglija i živaca ni ne možemo nazvati mozgom, jer mozak ne bi Sanaderovu pokvarenost i korumpiranost mogao protumačiti kao širokogrudnost i brigu za običnog, malog čovjeka - izjavio je dr. Hasan Tripterčić.

S Instituta su objasnili da je riječ o parazitskom obliku života koji je uz pomoć pipka HDZ-ove članske iskaznice crpio lokalne i državne proračune sve dok gospodarska kriza nije narušila njegovo parazitiranje, kao i Sanaderovu vladavinu. Sada u stanju poluumrtvljenosti i svojevrsne hibernacije, dok ne dođu bolja vremena, izbacuju svoj otrov okolo s porukom: "Sanader je krao, ali i nama dao". U Institutu se svesrdno nadaju da će kriza potrajati dovoljno dugo da ovaj mekušac zauvijek izumre.

Fotografija

Facebook komentari