Svake godine vjerni kupci

Srbi trljaju ruke nakon proslave Oluje: Hrvati su najveći uvoznici srpskih zastava i upaljača

Kako bi zadovoljili svoje najvjernije kupce, zastave za hrvatsko tržište napravljene su od posebnog materijala koji gori dovoljno sporo da se uz zapaljene zastave stigne i fotografirati.

Mate iz Knina već 9 godina kupuje srpske zastave koje dolaze u paketu s upaljačem kako bi se pripremio za proslavu Oluje. Kaže da se prije morao snalaziti i nabavljati srpske zastave na crno, ali da se onda pojavio paket koji zadovoljava sve njegove potrebe.

- Mjesec dana prije proslave Oluje, na svakom se kiosku i u svakom dućanu mogu kupiti gotovi paketi srpskih zastava i upaljača. Jedne godine je u paketu bila i knjiga Nives Celzijus pa je postala bestseller. Ja s prijateljima svake godine hodočastim od Imotskog do Knina i putem znamo potrošiti na stotine zastava - priča nam Mate koji je inače profesionalni barjaktar.

- Dosta često mi se dogodi da refleksno zapalim i hrvatsku zastavu, ali rijetko tko primijeti jer zapaljene zastave sve izgledaju isto. Svi znaju da sam veliki domoljub pa nitko niti ne posumnja da gori hrvatska zastava - prepričava Mate svoje nestašluke.

I dok Hrvati svake godine slave Oluju paljenjem srpskih zastava, srpski izvoznici trljaju ruke jer im je Hrvatska najveći uvoznik zastava i upaljača, na kojima godišnje okrenu milijune i milijune. Kažu da ih u domovini prodaju malo više, ali samo zahvaljujući zakonu da se narodni heroji moraju pokapati sa zastavama.

Fotografija
Alexanyan/Flickr Creative Commons

Facebook komentari