Pokušao restartati

Vatrogasac koji je 10 godina radio u službi za korisnike ugasio pa opet upalio požar

Janko je tek nedavno postao vatrogasac, a već na prvom izlasku na teren doživio je veliku nezgodu.

Prije nego što je postao vatrogasac, Janko je 10 godina radio u službi za korisnike jednog internet provajdera. Tamo je svakodnevno govorio korisnicima da probaju ugasiti i opet upaliti modem, a taj savjet mu se toliko uvukao pod kožu da je postao refleks. Zbog toga je pri prvom izlasku na teren Janko refleksno ugasio pa ponovno upali požar.

 Njegovi kolege nisu mogli vjerovati što radi i pokušali su ga spriječiti, no Janko je bio prebrz za njih. Kada je i sam shvatio što je napravio, vatrogasac se ispričao i obećao da će raditi na sebi. Nesretni vatrogasac do daljnjega je suspendiran, a za to će vrijeme raditi u službi za korisnike u vatrogasnoj postaji.

- Čujte kad 10 godina stalno dijelite jedan te isti savjet i onda se konačno nađete na terenu, instinkt jednostavno proradi i sami počnete raditi ono što ste godinama savjetovali. Eto, ja sam imao tu nezgodu da iz službe za korisnike postanem vatrogasac pa mi je prvi instinkt bio da pokušam restartati požar - kazao je nesretni Janko.

Tamo će svakodnevno savjetovati ljude da samo ugase požar pa se šefovi nadaju da će mu to postati novi refleks i da će onda biti spreman i za rad na terenu.

Fotografija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Facebook komentari