dizlo je dizlo

Rimac za bosanskohercegovačko tržište izbacuje Concept One TDI

U ponudi će osim sportskog TDI-a od 115 konja biti i pristupačnija SDI inačica. Iz Tvornice Automobila Sarajevo u kojoj će se Concept One TDI i proizvoditi otkrili su kako je u planu i inačica s brutalnim 2.0 TDI motorom od čak 150 ks čim pronađu način kako ga pogoniti na lož ulje.

Mate Rimac svakako nije novo ime u svjetskoj autoindustriji. Njegov električni supersportski automobil Concept One, zvijer od 1224 ks i 1600 nm okretnog momenta zapalila je auto svijet i Richarda Hammonda, skoro. No dok svijet luduje za ovom stihijom od automobila, na tržištu BiH nije prodan niti jedan primjerak, čak ni u Buragovoj višeput umanjenoj verziji. Razlog takvog fijaska na bogatom tržištu poput BiH leži u činjenici skupe struje, tvrdi Rimac pa se tu stvorila ideja o Concept One TDI, prilagođenom modelu za bosanskohercegovačko tržište.

"Novi Concept One TDI proizvodit će se u Tvornici Automobila Sarajevo, popularnom TAS-u. U BiH je struja skupa i tu je ležao bit problema, a onda smo razradili novi koncept s dizel motorom jer je na Balkanu "dizlo" majka. Naravno, kad govorimo o "švapskom dizlu". U ponudi će biti sportska TDI verzija od 115 ks te ekonomičnija SDI verzija za normalnu "raju". U planu je i brutalna inačica s 2.0 TDI motorom od čak 150 ks čim naši inženjeri pronađu način kako ga pogoniti na lož ulje", obznanio je Rimac svoj poslovni plan za istočnije tržište. 

Fotografija
fotomontaža Mato Filipović

Facebook komentari