Hrvat dozivio infarkt nakon sto je doznao da je decko njegovog sina srbin

0
Rate this post

Piling Jedan je od najboljih saveznika za njegu masne kože, stoga ne smije izostati u vašoj tjednoj rutini. Možete kupiti dnevni piling gel za čišćenje ili nanijeti poseban piling za lice dva puta tjedno.

Ova navika pomoći će vam eliminirati mrtve stanice koje se nakupljaju u dermisu, poboljšati njegov izgled, ali prije svega pomoći će vam da pore ostanu zatvorene, jer čest problem kod masne kože su otvorene pore.

  1. Tako ćete na jednostavan način dobiti puno glađu i ljepšu kožu.
  2. U našem članku kako koristiti piling objašnjavamo njegovu primjenu u slučaju sumnje.

Kako se brinuti o masnoj koži – Korak 4

Važan aspekt njege masne kože je pokušati kontrolirati sklonost dermisa da proizvodi veću masnoću, a za postizanje toga dobar saveznik su maske za lice indicirane za ovu vrstu dermisa.

Svidjet će vam se: Kako napraviti hranjive sokove za kožu

Postoje proizvodi, od kojih su mnogi prirodni, koji nam pomažu smanjiti proizvodnju sebuma u koži, dubinski je očistiti, nahraniti i zatvoriti pore, pa ih je preporučljivo koristiti kao saveznike u njezi lica. Ova vrsta maske se može nanositi jednom tjedno ili svakih 15 dana, osiguravajući uvijek lijepu, zdravu i kontroliranu kožu.

Neke dobre alternative su:

  • Maska od zelene gline, idealna za upijanje ulja iz kože i vraćanje nje u ravnotežu.
  • Maske s limunom, preporučene za masnu kožu i kožu sklonu aknama.
  • Opcije poput mješavine kivija i jogurta ili krastavca i limuna, koje možete pronaći u našem članku kako napraviti maske za masnu kožu.

Kako se brinuti za masnu kožu – korak 5

Još jedna stvar koju ne možemo zaboraviti prilikom njege masne kože je ispravan odabir šminke. Kako biste izbjegli nakupljanje sebuma u dermisu i neželjeni sjaj, važno je:

Odaberite posebnu bazu za masnu kožu, s učinkom matiranja i na bazi vode, svaki proizvod na bazi ulja mora se odmah eliminirati. Ne preporučuje se korištenje proizvoda kao što je bb krema, jer njezini jako hidratantni sastojci mogu povećati masnoću kože.

  • Nemojte koristiti kompaktni puder, najbolji za vas su prozirni puderi, posebni za vaš tip kože. Pružaju prekrivanje bez stvaranja sjaja ili promicanja povećanja masnoće.
  • Ako koristite rumenilo, ono mora biti u obliku pudera i nikako u drugom obliku kao što je mousse.

Kako se brinuti za masnu kožu - korak 5Papiri koji upijaju masnoću bez skidanja šminke, poput rižinog papira i drugih prezentacija za prodaju u parfumerijama i trgovinama šminke, izvrsni su saveznici za održavanje kože bez sjaja tijekom dana, osobito tijekom toplijih mjeseci. toplina.

Svidjet će vam se: tetovaže s bijelom tintom – prednosti i nedostaci

  • U našem članku makeup trikovi za masnu kožu dajemo vam još savjeta kako izgledati savršeno.
  • Kako se brinuti o masnoj koži – Korak 6
  • Uz sve gore navedene savjete, drugi dobri savjeti za njegu masne kože su:

Izbjegavajte stalno dodirivanje lica, to samo povećava prljavštinu koja se nakuplja unutar njega i može povećati masnoću.Ne preporučuju se frizure u kojima je kosa na licu. Nemojte zaboraviti da vaša kosa također ima prirodni sebum i da ako dođe u dodir s vašom već masnom kožom, može naglasiti ovo stanje.

Odaberite posebnu kremu za sunčanje za lice, kozmetiku i za masnu kožu. To će napraviti značajnu razliku u izgledu vaše kože tijekom ljeta.Nemojte nanositi masne ili teške proizvode na lice, uvijek se odlučite za laganu i posebnu kozmetiku za svoj tip kože.

Pijte najmanje dvije litre vode dnevno, hidratacija je neophodna da bi dermis bio čist od toksina, hidratiziran i lijep. Vodite računa i o svojoj prehrani: prehrana bogata masnoćama može povećati proizvodnju sebuma u koži sklonoj tome. Jesti puno voća i povrća te održavati uravnoteženu prehranu dobrobit će vašem zdravlju u svakom pogledu.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime