Zavrsena granicna arbitraza piranski zaljev u cijelosti pripao sloveniji

0
Rate this post

No, jesmo li doista sigurni da je riječ o klasičnim aknama?

Koža na licu puno je tanja i nježnija od kože na drugim dijelovima našeg tijela. To je jedan od razloga zašto imamo jako dug dnevni, tjedni ili mjesečni ritual njege kože. Promislimo li o tome, koža na našem licu je i ona koja je najizloženija atmosferskim agensima, finoj prašini ili izravnoj sunčevoj svjetlosti. Međutim, njezino na neki način “zaštićeno” korištenjem maske nije dalo dobre rezultate.

ŠTO JE MASKNE I ZAŠTO SE POJAVA?

  • Dugotrajno i kontinuirano korištenje maske ima posljedice na našu kožu, što će većina vas primijetiti.
  • Riječ je o iritacijama koje karakteriziraju dio lica prekriven maskom, a posebno bradu i donji dio obraza.
  • One iritacije kože koje nastaju nazivaju se maskne, odnosno akne uzrokovane maskom.
    Zapravo, razlikuje se od običnih akni, lojnog podrijetla upravo po svom nastanku i području na kojem se javlja.
  • Maska karakterizira donji dio brade i obraza, upravo mjesta gdje je trljanje maske najveće.
  • Tko su najviše izloženi riziku od Maskne? Kao što smo i očekivali, svaka koža je jedinstvena i na različite načine reagira na stres.
  • Sigurno je da je već masna i sklona aknama koža puno više izložena riziku od maske, ali to ne isključuje da oni sa suhom kožom još uvijek ne mogu biti podvrgnuti iritaciji kože uzrokovanom maskom.

Akne od maske Covid-19 Maskne

Ali zašto se akne povećavaju ispod maske? Osim trljanja, važno je zapamtiti da ispod maske nastavljamo stvarati vlagu, dok dodirujemo i dok dišemo, što ne dopušta koži da diše i samim tim doprinosi začepljenju pora što dovodi do povećanja u sebumu. Kontinuirano korištenje maske kroz više sati dnevno pretvara začepljenje pora u osip, crvenilo i neizbježno stvaranje sebuma.

Nedavno istraživanje provedeno u Kini na zdravstvenim radnicima pokazalo je da se fenomen maskne, odnosno ponovnog pokretanja akneične aktivnosti kože, dogodio nakon dugog nošenja jednostavne kirurške maske (> 4 sata dnevno tijekom dva mjeseca) [1].

Akne od maske Covid-19 MaskneLIJEKOVI

Možete liječiti iritacije kože i pokušati smanjiti njihov izgled. Kao na primjer?

Počnimo s vašim čišćenjem: važno je očistiti lice svaki put kada stavljate masku. Temeljito čišćenje lica važno je kako bi se uklonile nečistoće koje su se naselile na našoj koži ispod maske. Preporučljivo je koristiti sredstva za čišćenje s blago kiselim pH jer mogu pomoći u smanjenju lučenja sebuma.

  • Također možete poštivati ​​svoju tjednu njegu kože, pilingom za piling i zaglađivanje, ali ne previše agresivnim jer riskira dodatno iritiranje ionako bolesne kože lica.
  • zaglađujući piling acne face maskne

Neki savjet?

  1. Izvucite više sunca, uvijek sa zaštitom. Vitamin D iz sunca pomaže koži i isušuje lučenje loja
  2. Neka vaša koža diše kad god možete. Izbjegavanje začepljenja pora prvi je korak u izbjegavanju proizvodnje sebuma
  3. Koristite hidratantnu kremu za lice oko 30 minuta prije stavljanja maske i izlaska. To će pomoći vašoj koži ostati hidratizirana i smanjiti iritaciju.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime