Europska komisija zabranila proizvodnju graha zbog povećane emisije stakleničkih plinova

0

Sadržaj

Rate this post

Nedavno istraživanje pokazalo je da probava graha tijekom godine oslobađa više stakleničkih plinova izravno u atmosferu nego iz svih tvornica u Sjedinjenim Državama i Kini. Kao rezultat toga, Europsko plaćanje donijelo je odluku poduzeti primarni korak u zaštiti planeta.

  • Napisao Vlado Lucić objavljeno 09.11.2013
  • Kategorija Najaktualnije, VIJESTI, Klizač, Svijet
  • Oznake: eu, grah, kompenzacija, metan, plinovi, staklenik, ograničenje

FAO

Bruxelles – Od 1. srpnja 2014. proizvodnja, a ni prodaja graha u Europskoj uniji sigurno neće biti dopuštena. To je utvrdila Europska kompenzacija nakon časopisa istraživačke studije koju je pripremio FAO. Pokazalo se da pojedinci šalju dvije milijarde tona metana u atmosferu godišnje, što je među najopasnijim stakleničkim plinovima. Istraživanje je pokazalo da je čak 80 posto ispuštanja metana uzrokovano konzumacijom graha, pa je EU donijela odluku da stane na kraj ovoj pošasti koja može uništiti planet.

Zabrana graha vjerojatno će pozitivno utjecati na društveni život u Europi, ali i u raznim drugim nacijama koje odluče zabraniti njegovu proizvodnju. Čak 80 posto rastava u 2012. bilo je povezano s dečkima kojima je teško kontrolirati ispuštanje metana izravno u okoliš, a to obično izluđuje njihove partnere jer prema propisima lijepog ponašanja moraju vrlo pažljivo odabrati kada da zagade zrak oko sebe.

Stručnjaci savjetuju da će takva inkriminacija zasigurno otvoriti prostor za nezakonit uzgoj, ali i konzumaciju domaćeg graha. Stoga se očekuje da će se uskoro pojaviti mreža zastupništva, nezakonitih hacijendi, no dodatno i restorana koji će nuditi grah na osobnim zabavama, u blizini široj javnosti i omogućiti svojim klijentima da se po volji opuste u jedinstvenim prostorima, slično zabranama u Amerika.

Treba uključiti da je granična Srbija najavila da će sigurno obustaviti nagodbe za ulazak u EU ako Komisija ne podiže ograničenje na “grah”, koji je pokretač njihove ekonomske situacije i temeljni

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime