Izgubljene mudrosti marija juric zagorka

0
Rate this post

Suha kosa, lomljiva kosa, ispucali vrhovi i kovrčavost: to su štetni učinci s kojima se sunce, vjetar i sol mogu suočiti ako ne zaštitite kosu tijekom ljeta. Kako bi kosa bila zdrava uz more tijekom blagdana, u ljekarni ćete pronaći zaista izvrsne proizvode koji im vraćaju ljepotu i vitalnost.

Dovoljno je samo nekoliko dnevnih trikova, a po povratku s godišnjeg odmora moći ćete se pohvaliti, uz sjajnu preplanulost, čak i sjajnu i jaku kosu.

Bojite li se gubitka intenziteta svoje prirodne boje ili onoga što boja jamči?

Greška UVA i UVB zraka, koje osim što slabe vlasi, zaslužne su za njihovu postupnu promjenu boje. Dakle, kako bi spriječili da postanu bez sjaja i da vam frizer također preporučuje drastično šišanje u jesen kako biste kosi vratili snagu i snagu, održavajte je zdravom i njegujte šamponima, regeneratorima, maskama i oralnim dodacima.

Očistite kosu uz more: evo najprikladnijih šampona

Vruć, mučan, prekomjeran znoj na koži i tjemenu. Koliko se puta, ljeti, poželite istuširati i rashladiti pod mlazom vode? Barem par puta dnevno, priznajte.

A tijekom tuširanja i šamponirate, ne razmišljajući da će vam tako često pranje pokvariti kosu.

  1. Zamislite kakvom ih stresu podvrgavate, ako ih, osim neprekidnog trenja, izložite i suncu, vjetru i možda sušite vrućim sušilom za kosu.
  2. Upozorenje: ne kažemo da ne biste trebali prati kosu ako osjetite potrebu. Koliko često ih čistiti uvijek je vrlo subjektivno, a ako osjetite svrbež ili vam se tjeme počne stvarati perut, onda to znači da je vrijeme da se riješite nakupljene prljavštine i sebuma.
  3. Problem, dakle, nije u pranjima, već u tome kakav šampon koristite i koji treba koristiti, koliko često ga perete.
  4. A ako ste na moru, dobro znate da je pranje kose bitno kako biste je oslobodili i od slanosti, koja je zbog soli pomaže isušiti.

A tijekom tuširanja i šamponirate, ne razmišljajući da će vam tako često pranje pokvariti kosuKako biste kosu čistili koliko god puta želite i kako je ne biste napadali nekvalitetnim tvarima ili kemijskim sredstvima koja je dugoročno slabe, u ljekarni odaberite šampon bez parabena i bez SLS i SLES surfaktanata.

Ovi surfaktanti prisutni su u proizvodima kozmetičke industrije i vrlo su korisni u sprječavanju proliferacije gljivica, bakterija i drugih mikroba, osobito opasnih u vlažnim i vrućim okruženjima.

No, apsolutno morate izbjegavati pretjeranu upotrebu ovih tvari, jer u previsokim koncentracijama (koje su prisutne u mnogim proizvodima lako dostupnim na policama naših supermarketa) postaju iritantne za kožu, uzrokujući štetu zdravlju kose i vlasišta.

Radije, evo nekoliko izvrsnih šampona dostupnih u ljekarnama koji ne sadrže SLS i SLES:

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime