Milorad Dodik zabranjuje pričanje viceva o Muji i Hasi u Republici Srpskoj

0

Sadržaj

Rate this post

Šef države Republike Srpske Milorad Dodik prigovorio je ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji zbog činjenice da se sve češće pričaju vicevi s bošnjačkim zvijezdama, najčešće Mujom, Hasom i Fatom. tipično nedavno.

  • Kompozitor Vladimir Šagadin objavljen 11. travnja 2012
  • Grupa Najnoviji, INFORMACIJE, Klizač, Globus
  • Tagovi: bih, dodik, fata, haso, milorad, mujo, republika srpska, sds

Wikipedia

Banja Luka – Dodik u obzir uzima viceve na račun Muje, ali i Hase, “bošnjačka opravdanja” kao i “apsolutno nepoželjna”, a njegov najznačajniji problem je da pričanje viceva nije usklađeno “sa svim događajima u BiH”.

Ovaj postupak potvrđuje moje kontinuirane opreznosti u kojima navodim da predstavnici bošnjačkih pojedinaca ne žele takvim jednostranim šalama graditi uobičajenu BiH – naveo je Dodik u pismu Lagumdžiji.

Glavni oporbeni događaj u BiH, Srpsko demokratsko slavlje (SDS), također se usprotivio, nazvavši viceve s upravo bošnjačkim zvijezdama “borbenom propagandom”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sigurno će što prije zatražiti zakon u formiranju Republike Srpske koji zabranjuje javne šale na račun Muje, Hase i Fate, a predlaže i “stara srpska imena” – Slobodan, Ratko kao Biljana.

U razgovor su se uključili svi HDZ-ovi u BiH, točnije njih 16 (slovima: šesnaest) sa zajedničkom izjavom u kojoj se traži dodavanje hrvatskih imena u vicevima naše pogranične zemlje, kao primjer: Stake, Franjo i također Jadranka.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime