Iznenadujuce koja opcina je neocekivano glasala na referendumu

0
Rate this post

Detox dijeta, osim što je dijeta za mršavljenje, uglavnom je detoksikacijska i pročišćavajuća.

Pogodan je zapravo za sve one koji žele pročistiti svoje tijelo nakon razdoblja zlouporabe masne hrane ili s obzirom na ljeto koje se približava. Upravo tijelo nas tjera da shvatimo kada je došlo vrijeme za akciju: umor se povećava, iscrpljenost također, pojavljuju se neočekivane mrlje na koži.

Među postignutim dobrobitima su i poboljšanje svjetline kože, posebno lica, te vraćanje idealne težine zahvaljujući relativnom gubitku težine, zbog detox dijete: namirnice ove dijete, zapravo, uvelike utječu na smanjenje masnih masa.

Za koga je prikladan i od čega se sastoji?

Detox dijeta preporuča se svima onima koji osim gubitka kilograma trebaju i detoksikaciju organizma, primjerice nakon blagdanskih razdoblja u kojima se malo pažnje pridaje hrani, nakon dugih terapija lijekovima ili nakon razdoblja velikog stresa. / ili psihološki.

  1. Poput prirode, i naše tijelo treba regenerirati ljeti, uz remise-en-forme u ime detoksikacije: od svih toksina, otpada i viška tekućine nakupljenih u zimskim mjesecima.
  2. Ne brinite jer ova dijeta ne pruža nikakvu oskudicu u usporedbi s krutom hranom, već se jednostavno fokusira na neke namirnice, a ne na druge.
  3. Za učinkovitu detox dijetu prije svega morate odmah izbaciti svu masnu hranu koja našem organizmu nije neophodna: prije svega slatkiše, posebno pakirane, ali i prženu hranu, gazirana i alkoholna pića.

Ugljikohidrate, s druge strane, ne treba potpuno izbaciti, već ih treba smanjiti bez prekoračenja u količini: uvijek je bolje birati tjesteninu, kruh i cjelovite žitarice nego rafinirane. Ako je moguće, preferirajte sirovo povrće, kako bi ono što više zadržalo sva svojstva, inače je važno uvijek preferirati lagano i niskokalorično kuhanje, poput prokuhavanja.

Tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih zalogaja možete birati između voća, nemasnog grčkog jogurta ili sokova od voća i povrća, savršenih za punjenje energije i pročišćavanje tijela.

Konačno, nikada nemojte zaboraviti piti puno vode tijekom dana: tijelo morate svakodnevno hidratizirati pijući najmanje dvije litre vode, ali kada se želite uhvatiti u koštac s detox dijetom, dobro je unijeti veću količinu tekućine (između 2,5 i 3 litre dnevno), za poticanje eliminacije otpada i toksina iz limfnog sustava te posljedično zbrinjavanje ustajale tekućine koja uzrokuje celulit.

Stoga pijte puno vode, ali i zeleno svjetlo za mlake infuzije i biljne čajeve bez šećera.

Među najprikladnijim začinskim biljem nalazimo koprivu, brezu, metvicu, maslačak, čičak, stabljike trešnje, sjemenke komorača i zelenog anisa, kao i bijeli čaj, izvrstan antioksidans, koji može održavati nisku razinu kolesterola; dvije ili tri čaše sokova, centrifugiranih ili smoothieja dnevno upotpunit će opskrbu vodom, naravno uvijek bez dodanih šećera.

Važan prijedlog: prije nego što započnete bilo kakvu značajnu varijaciju u vašoj prehrani, uvijek je dobro konzultirati se sa svojim liječnikom ili nutricionistom.

Stoga pijte puno vode, ali i zeleno svjetlo za mlake infuzije i biljne čajeve bez šećeraHrana za detoksikaciju par excellence

Agrumi su izvrsna hrana za pročišćavanje našeg organizma, a prva od njih je nedvojbeno limun: osim što je bogat vitaminom C, pomaže u povratku kiselinsko-alkalne ravnoteže, pomaže boljem izbacivanju toksina i čišćenju organizma.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime