Nakon članka na News Baru reagirala i hrvatska Wikipedija : Hrvatska pod napadom kroatofoba!

0

Sadržaj

Rate this post

Povodom informacija objavljenih na Informativnoj traci o tome kako je točno Hrvatska na udaru ogromnog rasta kroatofobije i da sve veći broj ljudi mrzi svaku sitnicu koja je hrvatska, reagirala je wikipedija.hr opisujući naše istraživanje.

  • Kompozitor Borna Sor objavljen 12. rujna 2013
  • Grupa Hrvatska, Najnovije, VIJESTI, Slider
  • Oznake: stvarnost, kroatofobija, mediji, informativna traka, urednici, wikipedia

Spalato – Hrvatski mediji već dugi niz godina zapravo izazivaju gađenje u smjeru svega domaćeg širenjem epidemije kroatofobije. Information Bar je zapravo već blogirao o tome i savjetovao hrvatsku javnost. Velik dio hrvatskih medija zanemario je naše istraživanje, dijelom i zbog vlastitog sudjelovanja u širenju kroatofobije. Ipak, sadržajna ploča hr.wikipedije odlučila je stati uz nas i podržati naše suradnike. Na stranici o kroatofobiji urednici hrvatske wikipedije konačno su identificirali istraživački posao News Bara

Mi urednici na hr.wikipediji kolege smo urednika iz News Bara. Radimo isti posao, čitateljima pružamo samo činjenice i istine, a također imamo istu razinu novinarske etike i strogosti. Zato smo odredili da će News Bar sigurno biti izvor naših budućih tekstova – pojasnio je Darko Čokor, jedan od urednika.

Nažalost, solidarnost hrvatske wikipedije pokrenula je divnu medijsku hajku na njezine urednike. Kroatofobični mediji napali su domoljubne Wikipedijance, optužujući ih za promicanje fašizma, ali i povijesnog revizionizma.

To je bilo za očekivati. Hrvatski mediji već nekoliko godina optužuju stranicu Information Bar da proizvodi informacije i objavljuje netočne, ali i neprovjerene informacije. Svakako, isto su učinili i našim kolegama s hr.wikipedije. Šaljemo im podršku i tvrdimo da uvijek mogu iskoristiti našu arhivu za buduće kratke članke. Naš arhiv je otvoren, za razliku od arhive Franje Tuđmana – rekao je Vladimir Šagadin, među urednicima News Bara.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime