Osječki vodovod naručio 3000 srpskih zastava kao kaznu za neplatiše

0

Sadržaj

Rate this post

Vodovod će srpske zastave slati isključivo zajmoprimcima koji imaju tri ili više neplaćenih računa za vodu kao upozorenje prije potraživanja. Ako ne podmiri dug i nakon što dobije srpsku zastavu, to je znak da dužnik sigurno nije Hrvat.

  • Napisao Vlado Lucić objavljeno 4. veljače 2013
  • Kategorija Kultura, Najnovije, VIJESTI, Klizač
  • Tagovi: kazna, neplatiše, Osijek, srpski, vodovod, zastave

Alexanyan/ Flickr Creative Commons

Osijek – Nakon što je Vodovod Osijek kupio 30.000 hrvatskih zastava kao beneficiju za sve one koji redovito plaćaju račune za vodu, zapravo je sada donio odluku da upravlja onima koji vodu ne plaćaju redovito. Za njih je nabavljeno 3000 srpskih zastava, a od danas su se počele pojavljivati ​​poštom na adrese prebivališta neplatiša. Autor ovog genijalnog koncepta je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo:

Kao što su hrvatske zastave inspirirale sve one koji rutinski plaćaju račune za vodu da nastave s metodom, tako mislim da će srpske zastave zahtijevati od osječkih vlasnika da se zapitaju jesu li Hrvati ili nisu i da brzo podmire svoje troškove.

Na potpuno transparentnom javnom natječaju srpsku zastavu nabavila je tvrtka Selotejp d.o.o. iz Osijeka, kao i 1.250.000 kuna izdvojeno je iz grada izdvajaju to. Visoku cijenu jamče time da nitko u Hrvatskoj nije prepoznao kako izgleda srpska zastava, pa su se morali raspitati iz inozemstva. Pomogao im je anonimni developer iz pogranične BiH, točnije iz Zenice, koji je za svoja skromna rješenja naplatio samo 550.000 kuna.

Ostatak novca koji grad Osijek dodijeli ove godine, svih 16 kuna, otkupit će se za financijski oporavak grada.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime