News-Bar.hr nagrađen Pulitzerovom nagradom u čak šest kategorija

0

Sadržaj

Rate this post

Prvi put u povijesti jedan hrvatski medij osvojio je prestižnu Pulitzerovu nagradu, u čak 6 grupa, i to za istraživačko novinarstvo. Čestitke iz cijelog svijeta ne prestaju stizati, a i novoizabrani papa Franjo govorio je o radu hrvatske web stranice

  • Sastavio Information Bar objavljen 1. travnja 2013
  • Grupa Najaktualnije, VIJESTI, Klizač, televizijska traka
  • Oznake: bar, godišnjica braka, istraživanje, nagrada, vijesti, novinarstvo, Pulitzer

New york City – Na Sveučilištu Columbia u New Yorku objavljena su imena prvaka ugledne Pulitzerove nagrade za 2012., koja se dodjeljuje u 14 novinarskih i sedam umjetničkih klasifikacija. New York Times i Los Angeles Times obično su osvojili po dvije nagrade, no slavna ličnost večeri bio je News Bar, koji je iznenada osvojio nagrade u čak 6 grupa. Čast je u prilog uredu za sadržaj odobrio Robert Horvat (86 ), najmlađi reporter redakcije Informativnog bara.

Odmah nakon objave počele su stizati čestitke iz cijelog svijeta, a jedan od najemotivnijih bio je Barack Obama, koji je sa suzom u oku pohvalio News Bar i rekao im da njihov put jednostavno počinje. Čak je i šef države Milanović sazvao izvanredni intervju na kojem je u svom stilu govorio o radu News Bara.

Ne, ja tu brigu ne dozvoljavam – obratio se Milanović na upit novinara što smatra Information Barom.

Papa Franjo posebno je oduševljen komentarima čitatelja stranice News Bar, koji navode da svaki dan provjerava najnovija saznanja naših posjetitelja. Ni Tomislav Karamarko nije stao na cijeni, te je zaključio da samo News Bar može povesti Hrvatsku na putu slobode i otpora, kojim je krenuo Franjo Tuđman.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime