U hrvatskoj floti pronađen ispravan MiG, MORH pokreće hitnu istragu

0

Sadržaj

Rate this post

Hrvatska vojska stvarno nema sreće s MiG-ovima. Nakon što su s njih otpale komponente, kabine kao i krila, izravno ugrozivši stanovništvo ispod njih, danas se dogodila pojava koja bi mogla zasjeniti sve ostale.

  • Autor Vladimir Šagadin objavljeno 20. lipnja 2012
  • Kategorija Hrvatska, Najnovije, INFORMACIJE, Klizač
  • Tagovi: čačić, kotromanović, mig, morh, nato

Wikimedia Commons

Zagreb – Bio je to još jedan normalan dan za zrakoplovne tehničare na Plesu. Ipak, prilikom pregleda zrakoplova za koji se nije očekivalo da će se ukloniti iz 91. zrakoplovne baze HRZ-a, kao i zaštite zraka na Plesu, dogodio se nesvakidašnji slučaj. Iako su pregledali više puta, mehaničari aviona možda neće pronaći niti jedan kvar. Nesreća se dogodila oko 13 sati, nakon nedovršenih radova na zrakoplovu, javlja Ministarstvo obrane. Pilot nije letio i nije ozlijeđen, a odmah nakon što je vidio štetu, nije trebao sletjeti avion zbog činjenice da ga nije ni uklonio.

Promptno smo signalizirali Glavni stožer, šefa države Josipovića i premijera Radimira Čačića. Očito očekujemo smjernice i od NATO-a! Ovo je štetan kriterij i još razmišljamo što učiniti. Bezobzirno lansiranje odgovarajućeg MiG-a može imati opasne posljedice. Zrakoplov bi se mogao pokvariti, a poslije bi netko mogao poginuti! O materijalnoj šteti da i ne govorimo – rekao je u razgovoru ministar zaštite Ante Kotromanović.

Dodatno smo zamolili premijera Čačića da govori o slučaju na Plesu. Zanimljivo, bio je krajnje neugodan prema našem novinaru, a vezu je prekinuo naletom psovki u kojima smo uspjeli razlikovati riječi “magla”, “mađarski”, “sud”, “naselje”.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime