Uvjeti koristenja

0
Rate this post

Opći uvjeti korištenja usluga i sadržaja Pearson web stranica i platformi

Ovi uvjeti opisuju Opće uvjete korištenja (“CGDU”) proizvoda i usluga koje je Pearson Italia S.p.a stavio na raspolaganje korisniku. i od strane tvrtki koje pripadaju istoj korporativnoj grupi (“Pearson”) na svojim internetskim kanalima.

Različiti uvjeti i odredbe mogu se primjenjivati ​​na određene Pearson web-mjesta i/ili platforme ili na integrirana partnerska web-mjesta i platforme i, u ovom slučaju, pogledajte CGDU sadržan u njima.

Pristup ili korištenje Pearson web stranica i platformi i/ili proizvoda ili usluge za koje se korisnik registrira podrazumijeva prihvaćanje ovih Općih uvjeta korištenja.

Ako se korisnik ne slaže ili ne namjerava prihvatiti odredbe i uvjete ovih CGDU-a za pristup ili korištenje proizvoda i usluga koje namjerava koristiti, isti korisnik ne smije se registrirati ili nastaviti pregledavati Pearson web stranice i/ili platforme, ili nastavak kupnje proizvoda i usluga vezanih uz takvu registraciju.

Ovi opći uvjeti korištenja odnose se i na potrošače u skladu sa zakonskom uredbom o Zakonu o potrošačima.

  1. 206/2005 i njezinih naknadnih ažuriranja, kako za poduzetnike, tako i za profesionalce i druge gospodarske subjekte, osim ako je izričito utvrđeno da se posebna pravila primjenjuju samo na određene posebne kategorije subjekata.
  2. Sukladno važećem zakonodavstvu (članak 3.Zakonske uredbe 206/2005), napominjemo da je “potrošač” fizička osoba koja djeluje u svrhe koje nisu povezane s bilo kojom poduzetničkom, trgovačkom, obrtničkom ili profesionalnom djelatnošću koju obavlja.

Za prihvaćanje ovih CGDU-a korisnik mora imati ovlast sklapanja obvezujućih ugovora u skladu sa zakonom. Punoljetni korisnici mogu sklopiti ugovore o kupnji Pearson usluga i/ili sadržaja u korist maloljetne osobe zainteresirane za korištenje ovih usluga.

Korisnici koji su maloljetni

Ispunjavanjem obrasca za registraciju korisnik izjavljuje da je punoljetan i/ili da je od svog roditelja/skrbnika dobio suglasnost za djelovanje.

  1. Korisnici koji su maloljetniPearsonove web stranice

Ovaj dokument se odnosi na digitalnu imovinu koja je dostupna na Pearsonovim web stranicama i/ili platformama, uključujući softver, sadržaj, aplikacije i druge digitalne proizvode ili usluge.

  1. Vlasništvo nad materijalima Pearson web stranice

Pearsonove web stranice i/ili platforme sadrže informacije, tekst, softver, fotografije, video, grafiku, glazbu, audio, urednički sadržaj i drugi materijal (“Materijal”) zaštićen autorskim pravima, zaštitnim znakovima, patentima i drugim pravima intelektualnog vlasništva (“Intelektualno vlasništvo Prava”). Sva prava, naslov i interes u takvim Materijalima i pravima intelektualnog vlasništva pripadaju isključivo i isključivo Pearsonu ili njegovim davateljima licence i dobavljačima.

  1. Korištenje materijala

3.1. Dopuštena uporaba materijala. Pearson ovlašćuje korisnike da pregledavaju i, ako su te funkcije izravno dostupne (s gumbima ili poveznicama na funkcije “ispis” / “preuzimanje”), preuzimaju (izrađuju lokalnu kopiju na korisnikovom uređaju) i ispisuju Materijale, isključivo za osobne i obrazovne , u nekomercijalne svrhe.

3.2. Koristi se u nekomercijalne obrazovne svrhe. Moguće je, povremeno i nesustavno, uključiti ograničene dijelove Materijala u dokumente, izvješća i prezentacije i to samo u mjeri u kojoj je to dopušteno u obrazovne i nekomercijalne svrhe, ne natječući se s pedagoškom ili komercijalnom vrijednošću takvih Materijali.. U svakom slučaju, korisnik mora uključiti zaštitne znakove i bilješke prisutne na Pearsonovim web stranicama i/ili platformama, kao i prijaviti odgovarajuću atribuciju njihovog autorstva, navodeći autore/urednike/prevoditelje i izvor Materijala (označavajući “© Pearson Italija – https://it.pearson.com”).

3.3. Neovlaštena uporaba materijala. Osim ako to izričito dopušta Pearson, ne smijete koristiti, mijenjati, prilagođavati, preoblikovati, preuzimati, učitavati, reproducirati, prenositi, objavljivati, prikazivati, izvoditi, prenositi ili redistribuirati Materijale u bilo kojem obliku, formatu ili mediju ili putem bilo koju tehnologiju, bez prethodnog pismenog dopuštenja Pearsona i drugih nositelja prava intelektualnog vlasništva u takvim Materijalima.

Nije dopušteno reproducirati, koristiti, prodavati, prenositi, objavljivati, slati ili na bilo koji način otkrivati ​​ili distribuirati Materijale bilo kome, uključujući korisnike koji pripadaju istoj tvrtki, školi, institutu ili organizaciji, bez obzira na to postoji li trošak ili ne sve druge naknade, uključujući korištenje sa ili unutar “paketa tečajeva” ili tečajeva.

ZDRAVLJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime