Đakić: Dragovoljni ročnici trebali bi imati iste povlastice prilikom zapošljavanja kao i mladež HDZa

0

Sadržaj

Rate this post

Osim prednosti rada u državnim rješenjima i firmama, HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić predlaže da im se odobri stručna mirovina i automatizirano dugotrajno članstvo u HDZ-u.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • ĐAKIĆ VOJNI ROK UHLJEB
  • dakić

Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a, na proslavi 25. godišnjice braka od osnutka HVIDR-e preporučio je sugestiju da prednost pri zapošljavanju u državnim službama i tvrtkama imaju oni koji nude rješenje za oružane snage, poput mladih HDZ-a ili nekolicine. druga proslava koja je u to vrijeme na vlasti.

Ovom mišlju Đakić najvjerojatnije želi potaknuti mlade da prestanu tulumariti po klubovima i odobriti nešto puno važnije, moguću bitku. Ruku na srce, današnja mladež uglavnom događa u klubovima koji promoviraju ćiriličku subkulturu, zbog kojih Đakićevu zakonodavnom kolegi Culeu krvare hlače, kao i svi koji su 90-ih gledali kriminalnu seriju ili se družili s Glavašem shvaćaju koliko je teško oprati se krv.

Možda Đakić samo želi riješiti problem nezaposlenosti, ali i mladih koji odlaze u inozemstvo, jer zašto bi netko trebao ići na fakultet kad ima izbor za putovanje ili na burzu kad završi fakultet? Ne bi li projekt “Od vojske do državnog biznisa” bio idealan za državu u kojoj ne vrijedi samo zakon moćnijih, već zakon poželjnijih? Je li jedan ročnik na burzi cijene manje od nezaposlenih?

To, uz koncept filozofa Đakića i opću želju za kupnjom alata ili njihovog otpada, postavlja pitanje postaje li Hrvatska zapravo Sparta? Hoćemo li postati vojno organizirano društvo čiji pogled na budućnost zamagljuje pogled unatrag? Društvo u kojem će intelektualci gladovati ili zalutati u inozemstvo, dok će se 30-dnevni vojnik dragovoljac uživati ​​u prednostima državne službe, čekajući umirovljenički život kroz proslave nakita i također bezbrižne perspektive prema učinkovitosti?

U jednoj pjesmi stoji “Bitka hrani bogate i sahranjuje neadekvatne.” Čini se da to još jednom teži, s obzirom da su prošle 22 godine s obzirom da strada rat, ali i rad rasipnih profitera i regionalnih pogrebnika. Vrijeme je za novu bitku, svježi balkanski burek od topovskog mesa, kojim će se borbeni profiteri pohlepno guštati.

Ugodan!

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime