Ameri unajmili najboljeg hrvatskog vojnika da zvizne i njihovog predsjednik

0
Rate this post

Obično su to djevojke koje nikada nisu zadavale probleme, s natprosječnim akademskim uspjehom.

Fabiolina je primjer tipičnog debija. Fabiola je 14-godišnja djevojka koja ide u srednju školu. Kći dvojice poslovnih rukovoditelja usred briljantne karijere, oduvijek je imala više nego briljantan akademski uspjeh: svaku ocjenu ispod maksimuma smatra mrljom u svom nastavnom planu i programu kao uzorna učenica.

Sportom se bavi na natjecateljskoj razini (umjetnička gimnastika), pri čemu joj tijelo kao predpubertetskog djeteta ne predstavlja hendikep već prednost. Otprilike godinu dana počela je reducirati hranu, možda na nagovor svog trenera, odbijajući prvo meso, a zatim postupno i drugu hranu.

  • Navodno se ništa nije promijenilo ni u njegovom životu ni u životu njegove obitelji, gdje su svi uvijek bili jako zaposleni na poslu.
  • Ujutro izlaze i sastaju se na večeri, zadovoljni jer su svi odradili svoju dužnost dajući sve od sebe.
  • Fabiola i njezin mlađi brat ručaju nakon škole u kući tete s majčine strane, gdje ostaju i poslijepodne radi zadaće.

Čak i kada Fabiolin gubitak težine postane evidentan, djevojka negira sve probleme, izjavljujući da se osjeća odlično; također je vrlo aktivna na fizičkoj razini i njezine se pritužbe tiču ​​sve većeg inzistiranja članova obitelji da se vrate normalnoj prehrani.

Ti pritisci članova obitelji, koji su po njezinom mišljenju postali pretjerani, u njoj samo izazivaju napade plača.

Ni odluka da se trening svede na minimum, koju su obitelji priopćili voditelji tima, ne mijenja njezin stav, zbog čega odbija bilo kakav prijedlog liječenja. Ponukana da malo više jede raznim trikovima, obećanjima i prijetnjama, Fabiola je, kako je kasnije povjerila majci, osmislila svojevrsnu gimnastiku koju će vježbati ispod pokrivača oko par sati nakon odlaska u krevet.

Kontrahira mišiće koje je smanjenjem treninga učinilo manje aktivnim, kako se ne bi smanjila potrošnja kalorija. Na kraju ipak prihvaća obiteljsku terapiju, čak i bez priznanja da je nositeljica problema: ‘Prihvaćam to jer svatko u obitelji mora napraviti korak naprijed.

No, nerijetko je prikazana obiteljska situacija daleko od slike, makar samo naizgled idilična.

Međutim, čak i kada se čini da ništa ne remeti ‘normalnu’ obiteljsku sliku, pažljivo istraživanje razdoblja koje je prethodilo pojavi simptoma može istaknuti promjene u obiteljskom kontekstu. Često su to događaji koji nisu jasno traumatski i koji se možda neće izravno odnositi na budućeg anoreksičara.

Simptomi bulimije

No, nerijetko je prikazana obiteljska situacija daleko od slike, makar samo naizgled idiličnaAko gubitak težine, preko određene granice, ne može proći nezapaženo, isto se ne događa u slučajevima bulimije nervoze, pogotovo ako je težina normalna. Planirano je da prejedanje prođe nezapaženo, a jedino izdajničko ponašanje može biti povlačenje u kupaonicu kako bi se povraćalo nakon jela.

  • Međutim, ovaj se signal u mnogim slučajevima može zanemariti, s obzirom na sve veću učestalost kojom, iz različitih razloga, članovi mnogih obitelji danas jedu svoje obroke u različito vrijeme ili na različitim mjestima.
  • Moira, lijepa 21-godišnja studentica, mogla se pohvaliti brojnim udvaračima i zavidnom linijom, što joj je omogućilo da se bez straha suoči i s probom kostima. Unatoč tome, redovito se upuštao u prave orgije s hranom, prema preciznom ritualu.

U prvom redu morala je identificirati mjesto ili trenutak koji bi jamčio izolaciju, što nije lako s obzirom na suživot s drugim studentima. Orgija hrane zapravo je zahtijevala jamstvo samoće.

Drugi problem se ticao izbora vrste hrane za kupnju u velikim količinama, koja se nije nužno morala svidjeti. Sad je mogao birati slatkiše, sad povrće koje će se jesti sirovo. U svakom slučaju, nakon što je počela jesti, nije prestala sve dok nije dosegla maksimalnu granicu za nju, nakon čega je uslijedilo samoizazivanje povraćanja.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime