Brachaninu petarda eksplodirala u ruci jer je u zadnji tren pomislio shteta

0
Rate this post

Osim toga, pretilost također ima snažan utjecaj na kvalitetu života: često ti ispitanici pokazuju invaliditet zbog nemogućnosti pokreta zbog prekomjerne težine koja opterećuje zglobove, depresije i srama zbog neprihvaćanja vlastitog. tijelo, krivnja što su si dopustili takvo stanje, socijalna izolacija, manje šanse za pronalazak posla jer su često fizički nesposobni za obavljanje određenih poslova (a ponekad i diskriminirani svojim izgledom).

Stoga je pretilost patologija s brojnim socio-ekonomskim implikacijama koje se može i mora spriječiti.

AUKSOLOŠKI CENTAR ZA PRETILOST

Auxologico rješava problem pretilosti odraslih i maloljetnika cjelovitom intervencijom koja se, ovisno o stupnju pretilosti i popratnim komplikacijama, može sastojati od:Tečajevi terapijske rehabilitacije u klinici, u lombardskim i pijemontskim uredima Auxologico, za evaluaciju i prehrambeno-bihevioralne terapijske indikacije koje pružaju liječnici i dijetetičari.

Za pristup je potreban ambulantni recept s naznakom za rezervaciju u “Centru za pretilost” koji se nalazi u ambulantama Lombard ili Piedmontese Auxologico;rehabilitacijski programi u Dnevnoj bolnici (MAC) koji se sastoje od ciklusa ponovljenih posjeta na tjednoj bazi u ukupnom trajanju od 2-3 mjeseca (ovisno o težini slučaja), u kojima pacijentu pomaže tim endokrinologa i psiholog, dijetetičar, medicinska sestra, diplomirani inženjer motorike, ortoped i psihijatar, za postizanje ciljeva temeljenih na terapijskom planu. Nakon tečaja bolesnik se prati ambulantno.

  1. Put se odvija u sjedištu u Via Ariosto u Milanu: za pristup se obratite Tajništvu MAC-a / dnevne bolnice u sjedištu radi procjene i uvrštavanja na listu čekanja.
  2. U složenim i odabranim slučajevima, put liječenja pretilosti može se nastaviti sljedećim rehabilitacijskim ili kirurškim zahvatima, koji se provode u bolnicama:

Hospitalizacija zbog akutnih problema ili za rehabilitaciju u bolnici za pretilost u bolnici Piancavallo (VB).

Za pristup je potrebno proći ocjenu od strane stručnjaka za auksologiju uz prijedlog za upis. U situacijama kada nije moguće procijeniti pacijenta na ambulantnoj osnovi, a dostupne su kliničke informacije koje jasno pokazuju prikladnost bolničkog puta, liječnik koji ga je pohađao može poslati prijedlog za prijam Uredu za prijam bolnice Piancavallo;barijatrijska kirurgija u bolnici Capitanio u Milanu.

Hospitalizacija zbog akutnih problema ili za rehabilitaciju u bolnici za pretilost u bolnici Piancavallo (VB)Za pristup je potrebna procjena stručnjaka Auxology Centra za barijatrijsku kirurgiju Auxologico.

Prekomjerna tjelesna težina nije ista za sve. Ima onih koji poželjnije akumuliraju salo u gornjem dijelu tijela: na leđima, leđima i trbuhu. Rezultat je “trapezoidni” oblik koji figuri može dati disharmoničan izgled. Nakupljanje sala na trupu, u usporedbi s nogama i stražnjicom, puno je ozbiljnija prijetnja zdravlju. Uzroci lokaliziranog nakupljanja masnoće su brojni, njihovo razumijevanje za promjenu načina života može pomoći.

Evo uzroka koji uzrokuju nakupljanje sala na leđima:

Genetika: Naša fizička struktura potječe od gena koje nasljeđujemo od roditelja. Nažalost, nema puno posla s genetskim čimbenicima. Morate samo uzeti u obzir svoje snage i slabosti, usredotočujući se na prvo i radeći na potonjem.

  1. Hormonska struktura: Oni s visokom razinom kortizola (poznatog kao hormon stresa) imaju tendenciju nakupljanja masti i na stražnjoj strani leđa i na trbuhu. Kortizol se proizvodi u situacijama kroničnog stresa, fizičkog i psihičkog.
  2. Stres može biti posljedica preintenzivnog fizičkog napora, ali i obiteljskih briga ili predugo pretjeranog i dugotrajnog opterećenja.

Loša prehrana: iznenadni i neodoljivi napadi gladi sami su po sebi izvor stresa za nadbubrežne žlijezde. No, prije svega, prehrana je jedan od čimbenika nad kojim imamo više izbora i više mogućnosti kontrole. Višak onih rafiniranih i slanih ugljikohidrata koje tražimo u stresnim uvjetima samo pogoršava situaciju. Stoga se morate odlučiti za hranu s niskim glikemijskim indeksom, kako biste tijelu dali postupnu i stalnu energiju.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime