Drama u crikvenici mladi prijeti samoubojstvom zheli vru skochiti u more

0
Rate this post

Ovi i mnogi drugi su psihološki pokazatelji problema koji, dugoročno gledano, može postati stabilan i teško se nositi s njim sam.

Često nismo u potpunosti svjesni koliko i koje varijable utječu na naš izbor hrane, pa se nađemo s nekoliko kilograma viška ne shvaćajući kako smo do toga došli, a ponekad i s dubokim osjećajem očaja jer već znamo da ćemo imati da radimo puno da ih izgubimo i da ćemo biti sami sa svojim izazovom i našim nezačinjenim pilećim prsima.

Osim toga, svi smo barem jednom probali DIY dijete, manje-više restriktivne. Mnogi od nas su barem jednom otišli kod dijetetičara kako bi dobili recept o tome što smijete, a što ne smijete jesti. No, kad smo se vratili kući i objesili dijetu na hladnjak, koliko smo puta shvatili da duboko u sebi već znamo da ćemo zdravijom hranom i manjim porcijama smršavjeti?

Je li doista postojala potreba za još jednom dijetom koja je visila s hladnjaka da bismo to shvatili?

Odgovor je ne. Problem nije dijeta: zaboravlja se da osjećaj gladi dolazi iz mozga, a mozak znači um, a um znači PSIHOLOGIJA.

Potpuno zanemarivanje psihološkog aspekta, temeljnog u nastanku i kronizaciji prekomjerne težine te u mogućnosti obnavljanja zdravog odnosa s hranom i tijelom, od početka dekretira neuspjeh projekta stabilnog i trajnog mršavljenja.

  • Dijeta ne može pomoći ljudima da shvate zašto neprestano ponavljaju iste pogreške, osuđujući sebe na život u nezdravom i nevoljenom tijelu koje se, na duge staze, može čak i ozbiljno razboljeti.
  • Psiholog prehrambenog ponašanja može vam pomoći da shvatite da:
    “Hrana” nije samo “hrana”, već i briga i ljubav prema sebi i prema drugima.
    „Kretanje“ nije samo „odlazak u teretanu“, već prevladavanje sjedilačkog načina života malim svakodnevnim gestama.

Postati svjesni načina na koji se hranite, ako želite smršaviti, nužno je.
Zamjena riječi “pravila” s “dobre navike” prvi je korak prema postizanju cilja.
Ako do sada niste uspjeli, nemojte se obeshrabriti: nikad nije kasno naučiti dobro jesti i voljeti sebe!

  • Svaki put je individualan, počinje malim koracima i mora poštivati ​​svoje granice i unaprijediti svoje sposobnosti.
  • Stoga se današnji problem može riješiti uz pomoć stručnjaka sposobnog izvesti revolucionarnu intervenciju, usmjerenu na stjecanje novih znanja i oporavak izgubljene svijesti o hrani.

Koliko ste puta čuli da je mršavljenje, prije svega, stvar uma?

Psihologija vam zaista može pomoći i podržati na putu mršavljenja, da postignete zdrav i trajan ljubavni odnos… sa samim sobom.

  • Stavovi prema poduzetništvu
  • Test za otkrivanje karakteristika poduzetnika

1.1 – Jesu li poduzetnici rođeni ili stvoreni?

Mnogi su uvjereni da je poduzetništvo zapisano u genetskom kodu. Međutim, različita istraživanja1 pokazuju suprotno: postajete poduzetnici, posebice uz odgovarajuću obuku (kao i, naravno, s iskustvom).

Koliko ste puta čuli da je mršavljenje, prije svega, stvar umaNe može se, međutim, zanijekati da neki kao svoju prirodnu obdarenost imaju “dodatnu opremu” za obavljanje ove posebne vrste aktivnosti: sposobnost vođenja, samostalnog razmišljanja, da znaju čekati rezultate svojih napora; ali i kreativnost, mentalna fleksibilnost, lakoća uspostavljanja dobrih ljudskih odnosa i uravnotežen apetit za rizik.

Nažalost, samo rijetki imaju sve te kvalitete zajedno. Ima onih koji su sposobni suočiti se s rizicima, ali nisu strpljivi; oni koji se lako mogu koncentrirati na posao, ali nisu kreativni i tako dalje. Iz tog razloga, vrlo je korisno, posebno za one koji žele pokrenuti vlastiti posao, poznavati “pluseve” i “minuse” svoje osobnosti.

Poznavanje područja vaše snage i slabosti prvi je korak, zapravo, da pokušate poboljšati sebe. Ali ima i još jednu prednost: znajući, na primjer, da ste bogati idejama, ali slabo nadareni u smislu sposobnosti ophođenja s kupcima i dobavljačima, poduzetnik nadobudni moći će tražiti partnera s karakteristikama koje su komplementarne vlastiti. Zajedno će sigurno ići dalje nego sami.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime