FIJASKO U KNINU: Mladi ustaša 2 sata upaljačem pokušavao zapaliti srpsku Zastavu

0

Sadržaj

Rate this post

Ovo nije bio jedini kiks mladog pješaka, pa je već nakon prve “Za boravak spremni” ukrcao u autobus za povratak u Zavojane.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • TORNADO KNIN OBILJEŽAVA SJEĆANJE USTANKA
  • Zastava 101

Manifestacija Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja kao i 21. godišnjice braka Kninske vojne akcije Oluja okaljana je nesvakidašnjim slučajem. Taman kada su u Ministarstvu unutarnjih poslova pomislili da će događaj sigurno proći bez incidenata od kojih apsolutno ništa neće narušiti konzistentnost ustaških uvoda, međusobnih pazuha, ali i prekršajne evidencije osoba s dugogodišnjim članstvom, dogodio se incident koji se ne pada na pamet u Kninu s obzirom na to njegovo puštanje, kad mu se zavrtjelo u glavi. Srbin je na svom traktoru, za razliku od Drine, krenuo u smjeru Imotskog. Mladački kolac (17) iz Zavojana, na prvi pogled, zadovoljio je sve standarde mladog domoljuba koji bi zasigurno prisustvovao ovoj proslavi općenarodnog zadovoljstva. Snažan, tako niske sljepoočnice i rijetko zadivljujućih zuba, mladi Stake znao je sve što se u životu može prepoznati – koga prezire kao i koga voli, no onda je uslijedila farsa koja će obilježiti njegov život. Čuvši da je paljenje srpskih zastava obavezan dio folklora stranke nacionalizma, Ante sa zadovoljstvom otkriva staru srpsku zastavu 101 i pokušava je zapaliti upaljačem kako bi doprinio stvaranju države koju voli iznad svega.

– Progonila sam dva sata na sve moguće načine, ali nisam uspjela. Nejasno mi je kako drugi uspijevaju. Nakon toga je netko vrisnuo “Za stanovanje spremni” i ja sam uskočio u autobusnu kuću, stvarno nisam ni slušao Thompsonov koncert – ustvrdio je uplakani Stake koji od srama ne želi izaći iz kuće.

U Zavojanima izjavljuju da to nije početna sramota Antine obitelji, pa se njegov tata, koji je 15 dana nakon Tornada 1995. godine otišao u Krajinu, vratio kuću bez hladnjaka i televizora.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime