Hasanbegović tvrdi da je pitanje arbitražnog spora pitanje talijanske unutarnje politike

0

Sadržaj

5/5 - (1 vote)

Hasanbegoviću nije jasno zašto su Hrvati napeti zbog teritorijalne podjele unutar dviju talijanskih regija koje nisu bile važan dio ni Hrvatske ni Slovenije u cijeloj NDH.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • HASANBEGOVIĆ NDH TITO POSREDOVANJE
  • ndh

Nakon što je arbitražni sud presudio o sporu oko Savudrijske vale u korist Slovenije, oglasio se i najveći Hrvat među Hrvatima Zlatko Hasanbegović. (Fascinantno je da najžešći ultradesničari uvijek imaju čista nacionalna prezimena kao što su Hasanbegović, Esih, Schwartz, Glasnović, Reiner, Srb op.a). Hasanbegović smatra da se Hrvati ne bi trebali opterećivati ​​sukobima između dvaju talijanskih područja, ali bi se trebali usredotočiti na puno važnije brige u vezi s nazivima trgova, ali i njihovim promjenama.

“Hrvati bi se trebali puno više usredotočiti na uklanjanje zločinca Tita i njegovih privrženika u podršci trgovima i gradovima u Hrvatskoj, kao i da se ne bave pitanjima talijanske rezidencijalne politike”, rekao nam je Hasanbegović.

“Dakle, sljedeća stvar je preimenovati trgove po Franji Tuđmanu? Mislim, s obzirom na to da je on pripadao NOB-u, Titov temeljac i dvadesetak godina izvrstan sudionik stranke”, upitao sam ga.

“Međutim, Tuđman je zaslužan za stvaranje ove države. Ne možemo nikako izjednačiti Bleiburški eskadron smrti Tita i dr. Franju Tuđmana”, odgovorio je vidno iritirani Hasanbegović.

“Kao i gdje je bio Tuđman kad se događao Bleiburg? U Burkini Faso? No, dopustimo Tuđmanu da se odluči na trenutak. 6. svibnja vi ste, kao i Bruna Esih, kao i Glasnović, organizirali skup inicijative Krug za trg, koji je okupio oko 1.500 pojedinaca. Što se tiče, imam na umu, oni su se zalagali da se Trg maršala Tita preimenuje u Kinotearski trg?“, pitao sam Hasanbegovića.

“Da, tako je. To je stari zagrebački naziv za taj trg”, tvrdio je Hasanbegović, shvatio.

“Završili ste pozadinu na Professors of Approach u Zagrebu?” upitala sam ga očekujući potvrdan odgovor.

“Da. Ne prepoznajem smisao vašeg upita”, sigurno je odgovorio Hasanbegović

“Pa moram reći da sam se malo iznenadio, jer je to ime koje su trg ponudili uzdržatelji nakon oslobođenja Zagreba 1945. godine, kao i da je tek 1946. godine preimenovan Trg maršala Tita. od Sajmišnog, Sveučilišnog trga desno do Trga kralja Aleksandra I. Znači li to da ste vi Esih, a i Glasnović u biti istinski pratitelji Narodnooslobodilačke bitke, partizana kao i događanja u Zagrebu od 1945. do 1946., samo se Josip Broz Tito namrštio nešto?”, upitao sam ga upitom za koji još uvijek tražim rješenje, u najužim hodnicima zdravog rasuđivanja.

Laku noć …

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime