HBK odlučio izbaciti komunistički pozdrav “zdravo” iz “Zdravo Marijo”

0

Sadržaj

Rate this post

Riječ je o tipološkoj zlouporabi zdravog prosuđivanja koja se traži desetljećima, tvrde iz udruge.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • BISKUPIJE
  • biskupi

Udruga indoktriniranih komunista pokajnika (UIKP) zajedno s Hrvatskim biskupskim susretom (HBK) odlučila je izostaviti komunistički pozdrav “bok” iz “Zdravo Marijo”. Riječ je o tipološkoj zlouporabi zdrave prosudbe koja je zapravo stečena godinama, tvrde u osiguranju udruge.

Ako je riječ o naslovnom pozdravu ‘ave', početni hrvatsko-srpski jezik ne može u potpunosti preobraziti početnu ideju pozdrava Kraljice – tvrdi vlč. Josip Begić iz Gornjih Begića (grad Begići).

Iz tog razloga, primjenjujući uhodanu praksu sportskog pozdrava “hej”, koji je prešao u pozdrav sportskim aktivnostima “sve spremno za dom”, HBK je u suradnji s UIKP-om donio odluku o uručenju naslova pozdravni “dio” , na hrvatskom mnogo poznatiji kao “bok”.

Kad vjernici na misi kažu ‘Hej, Marijo', više neće imati neugodan osjećaj dočekati povjerenika događaja koji je doveo žandare pravo u njihov dom da ih poraze čak i ako su vjernici. A takvi se slučajevi događaju svakodnevno diljem Hrvatske – raspravljao je biskup Košić.

To mora dovesti do boljeg razumijevanja osobnosti, ali i djela svete Marije, posebice na potezu Međugorje – Kaptol – Međugorje, koji će zasigurno biti glavni s prvim problemom Narodnih novina, tvrdi Ivan Miklenić, urednik- načelnika Glasa Koncila.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime