Inovator iz kashtela napravio prvu samozapaljivu gay slikovnicu

0
Rate this post

“Želim da zna da imamo različite veličine i oblike, različite boje kose, visine i da nije važno kako izgledamo. Samo želim da bude ona svoja. Dat ću sve od sebe da dobijem tu poruku preko nje”, kaže on.

  1. Sarah pokreće nevladinu organizaciju za podršku onima s pretilošću koji se osjećaju stigmatizirano i neshvaćeno. Ona želi biti glas zajednice koja se rijetko čuje.
  2. Za mnoge znanstvenike i liječnike koji su razvili duboko razumijevanje pretilosti, to je složena bolest na koju utječu različiti čimbenici.

Okrivljavanje osobe za bolovanje od ove bolesti protivno je znanstvenim dokazima. “Kada bi okrivljavanje funkcioniralo, mi bismo već imali mršavo društvo. Svi koji pate od pretilosti su nekoliko puta okrivljeni, bilo od strane liječnika, susjeda, obitelji ili društva općenito.

Ne ide. Molim vas, prestanite”, kaže Abd Tahrani.

U Brazilu, prema podacima IBGE-a, šest od deset Brazilaca ima prekomjernu težinu. Udio odraslih osoba s pretilošću iznosi 26,8%, što je dvostruko više od stope zabilježene 2003. godine.

Danas ćemo ovdje na blogu IESPE govoriti o vrlo važnom pitanju koje je uvelike utjecalo na globalnu populaciju: pretilosti. Kao stručnjak za tjelesni odgoj, smatram da tu temu moramo puno proučavati, uostalom, pretilost je u većini slučajeva ulaz u druge bolesti koje utječu na naše tijelo.

  • Budući da je ovo tako ozbiljno pitanje, mislim da o tim pitanjima trebamo detaljno i kritički razgovarati.
  • Zbog toga ćemo naš razgovor podijeliti na dva dijela. Dovoljno je pristupiti poveznici na drugi dio ovog teksta na kraju posta kako biste se dalje upustili u temu. Kombinirano?

Pa, u ovom prvom postu, moja ideja je iznijeti situaciju i početi raspravljati o tome kako nastaje problem pretilosti. Mogu vam reći jedno: situacija je mnogo dublja od sjedilačkog načina života + loša prehrana. Zato vas pozivam da sa mnom pratite ovaj prvi dio i saznate zašto smo izgubili rat protiv pretilosti.

Jednom sam, tijekom diplomiranja, odgovarao na testno pitanje iz određenog predmeta, dobio povratnu informaciju koja je bila u suprotnosti s mojim očito točnim odgovorom.

Pitanje je bilo: Što uzrokuje pretilost?

Pitanje je bilo: Što uzrokuje pretilostZanimljivo, dobio sam samo jedan redak prostora za odgovor. Po mom mišljenju, to malo polje navelo bi čovjeka na pomisao da je odgovor na pitanje jednostavan: “Nepravilna prehrana i sjedilački način života”. Pa, tada sam počeo proučavati zašto se toliko debljamo ili čak suprotno: zašto ne možemo smršaviti?

Zašto-izgubili-rat-protiv-pretilosti

Zanimljivo je da od tog vremena broj incidencije pretilosti diljem svijeta nije prestao rasti. Poznato je, prema istraživanju koje je proveo Di Cesare i objavljeno ove godine u časopisu The Lancet, da je trenutno oko 700 milijuna ljudi pretilo na planeti Zemlji.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime