Josipovi novi klavijaturist majki

0
Rate this post

Dajte čvrstu i zdravu hranu

Dobra stvar kod hranjenja bebe je što ono još ne poznaje hranu – pa će prihvatiti kušati bilo što.Iskoristite ovo razdoblje dok ne počne birati što želi jesti kako biste izgradili zdrave navike, nudeći voće, povrće, povrće, žitarice i nemasno meso.

Potaknite kretanje

Ohrabrite bebu da se kreće! Stvorite sigurne prostore u svom domu kako bi vaše dijete moglo puzati, napraviti prve korake i trčati. Izvedite dijete u šetnju, a čim bude sposobno prohodati, pustite ga da hoda pored vas.

Ako je ovo obiteljsko kretanje dio rutine, dijete će se naviknuti na njega, osim što će biti aktivno i s odgovarajućom težinom tijekom rasta. Također izbjegavajte pretjerano izlaganje ekranima – tabletima, pametnim telefonima i televizorima – kako se dijete ne bi toliko naviklo na to.

Postavite dobre primjere

  • Prve godine života temeljne su za formiranje djetetove osobnosti.
  • Djeca će vjerojatno oponašati ponašanje svojih roditelja odražavajući svoju majku, oca ili skrbnika.
  • Hranite se zdravo, uvijek potičući konzumaciju voća, povrća i povrća te održavajte rutinu tjelesnog vježbanja.
  • Bucmasta beba nije zdrava beba

Pravilna prehrana ključ je za sprječavanje bebe da se previše udeblja. Prioritet dajte majčinom ili adaptiranom mlijeku i potaknite konzumaciju zdrave hrane poput voća, povrća i povrća.

Osim što ćete bebi osigurati zdrav život, spriječit ćete ga i da odraste s problemima s težinom i postane pretila odrasla osoba sa zdravstvenim problemima.Stoga, poruka mamama i tatama, posebno početnicima: od malih nogu potražite stručnu pomoć pedijatra.

Visoki krvni tlak: visoki krvni tlak je tih i prijeti srcu

  • podijeli na Facebooku
  • podijelite na twitteru
  • podijelite na whatsappu
  • podijeliti u e-mailu

Visoki krvni tlak: visoki krvni tlak je tih i prijeti srcu

Hipertenzija nema uvijek simptome i može se smatrati tihom bolešću koja prijeti srcu. Svaki četvrti Brazilac pati od hipertenzije, odnosno visokog krvnog tlaka, a nakon 60. godine života taj udio prelazi 50% stanovništva.

Visoki krvni tlak: visoki krvni tlak je tih i prijeti srcuPrema SBC-u (Brazilsko kardiološko društvo), kontrola krvnog tlaka smanjuje rizik od moždanog udara za 42%, a rizik od srčanog udara za 15%. Stoga je potrebno znati o čemu se radi o krvnom tlaku, koji su čimbenici rizika, mitovi i istine o bolesti te koji su oblici prevencije.

Nastavite čitati i razjasnite svoje nedoumice!

Što je krvni tlak?

Neophodan je za ravnotežu organizma. Krvni tlak je sila koja tjera krv da cirkulira kroz arterije i dopre do svih tkiva. Kada se krv pumpa, ona se “gura” uz zid krvnih žila. Ta napetost koja nastaje u stijenkama arterija naziva se krvni tlak.

Tako se krv usmjerava u važna područja, poput mozga, te smo u stanju održavati ravnotežu. Kad sve funkcionira dobro, svaka stanica dobiva svoj udio kisika i hranjivih tvari potrebnih cijelom tijelu i stoga mora ostati uravnotežena.

Tlak se smatra dobrim kada je mjerna vrijednost u rasponu od 12 x 8 ili, kako stručnjaci preferiraju, 120 x 80 milimetara žive (mmHg).

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime