Kaptol dobio raj u koncesiju bozani smiruje vjernike da se samo radi o dosa

0
Rate this post

Alkohol može utjecati na kontrolu krvnog tlaka

Istina. Prekomjerna konzumacija alkohola povisuje krvni tlak i povezana je s većim rizikom od smrti od srčanih bolesti. Stoga se preporuča da osobe koje konzumiraju alkoholna pića piju umjereno kako bi se izbjegle komplikacije.

Ljudi s visokim krvnim tlakom izloženi su riziku od srčanog udara i drugih srčanih bolesti.

Istina je. Kada imate trajno visok krvni tlak, odnosno uvijek iznad 14×9 mmHg, neki organi mogu biti zahvaćeni. U mozgu može doći do moždanog udara. U srcu, srčani udar. Na taj način bubrezi mogu loše funkcionirati, što zahtijeva hemodijalizu. Zato je prevencija toliko važna.

Prevencija je najbolji način za njegu visokog krvnog tlaka

Poznavajući čimbenike rizika koji kompromitiraju pritisak, nužna je prevencija koja počinje promjenom navika. Stoga, izbjegavanje lijekova, tjelovježba, ulaganje u dobru prehranu, održavanje pravilne tjelesne težine, izbjegavanje alkohola, cigareta i stres su neki od načina za održavanje razine krvnog tlaka u ravnoteži.

Obavite pregled: ažurirajte svoje ispite

Za praćenje krvnog tlaka potrebno je ažurirati svoje preglede. Stoga je pregled najučinkovitiji način sprječavanja pojave bolesti. Kada se ispiti obavljaju povremeno, ti se rizici znatno smanjuju.

M.A.P.A: Ambulantno praćenje krvnog tlaka

Vrijednosti krvnog tlaka nisu uvijek iste tijekom dana. Obično padaju kada spavamo ili smo opušteni, a dižu se uz tjelesnu aktivnost, uznemirenost, stres.

Stoga je ambulantni ispit za praćenje krvnog tlaka, poznatiji kao M.A.P.A, idealan. Obavlja se automatskim mjeračem krvnog tlaka tijekom 24 sata putem uređaja koji se nalazi na struku.

Tijekom tog razdoblja procijenit će se sati kada će pacijent biti budan, kao i tijekom razdoblja spavanja. Mjerenja krvnog tlaka se snimaju i kasnije analiziraju pomoću računala.

  1. M.A.P.A: Ambulantno praćenje krvnog tlakaTo je siguran, pristupačan test koji nema nuspojava.
  2. CCrmed: klinika specijalizirana za brigu o zdravlju vašeg srca

CCrmed: klinika specijalizirana za brigu o zdravlju vašeg srca

Ovdje u CCRmedu, osim M.A.P.A, radimo i sve preglede srca. Ehokardiogram, elektrokardiogram, holter ili 24-satni elektrokardiogram, dopler (ultrazvuk) karotidnih i vertebralnih arterija, test plućne funkcije, test opterećenja, ultrazvuk općenito i ehokardiogram fizičkog stresa ili napora.

Imamo visokoobrazovane stručnjake iz područja kardiologije i specijaliste iz područja ultrazvuka, pulmologije, interne medicine i prehrane.

Naš cilj je brinuti se o Vašem zdravlju uz točne dijagnoze i terapijske smjernice. Cijenimo humaniziraniju i sveobuhvatniju uslugu. Nalazimo se u Cambuíju. Upoznajte našu kliniku i iskoristite priliku da zakažete svoje preglede.

Vodite računa o sebi u potpunosti!

Jesu li vam bile važne naše informacije o visokom krvnom tlaku? Ako živite u Campinasu i regiji, iskoristite priliku da zakažete termin i obavite sve preglede srca ovdje. Nastavite pratiti zdravstvene savjete na našem blogu.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime