MINISTARSTVO OBRAZOVANJA: Informatika postaje obavezni predmet čim digitaliziramo Bibliju do kraja

0

Sadržaj

Rate this post

Svećenica odgoja i učenja Blaženka Divjak najavila je da bi informatika sljedeće godine mogla postati obvezna tema u školama ako se na vrijeme digitalizira Sveto pismo prilagođeno osnovnoškolskoj dobi, ali i cijeli nastavni plan i program za predmet vjeronauk.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • INFORMATIČKI SPISI OSNOVNA ŠKOLA LOMAČA
  • Sveta Biblija

Sadašnja svećenica znanosti i obrazovanja u Vladi RH Blaženka Divjak otkrila je da bi informatika od 5. razreda sljedeće godine mogla postati obveznim predmetom, ako se kompletna Sveta Biblija, kao i Sveto pismo prilagođeno osnovnoškolskoj dobi. digitalizirana u vremenu. Uz digitalizaciju Svetog pisma, Propovjednik je potvrdio da je u tijeku posao digitalizacije cjelokupnog vjeronaučnog programa, koji će zasigurno biti važan dio informatike u osnovnoj školi.

“Ovim preseljenjem sigurno ćemo ne samo unaprijediti osnovno obrazovanje i učenje, već ćemo postići i značajne uštede spajanjem vjeronauka i učenja te računalne tehnologije, koju će sigurno predavati vjeroučitelji. Vjeroučitelji će također usmjeravati svoje učenike daleko od nasilnih računalnih igrica prepunih krvlju kao i fizičkog nasilja u kojem se mladi posvećuju fizičkom nasilju. a da za to nisu imali opravdane duhovne razloge”, ustvrdila je propovjednica Divjak u kratkoj izjavi.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime