Mljekari osnovali kravoslavnu crkvu kako ne bi morali plaati poreze

0
Rate this post

Pretila osoba pri intenzivnijim vježbama, poput trčanja, može preopteretiti zglobove, ako nije spremna izdržati intenzivnije i cikličke vježbe, što može, između ostalih bolesti zglobova, izazvati osteoartritis u najrazličitijim zglobovima, što bi moglo uzrokuju bol, ograničavaju raspon pokreta i smanjuju broj održivih mogućnosti vježbanja.

U ovom slučaju Guedes navodi da se vježbanje s vježbama snage čini učinkovitom metodom treninga, s ciljem jačanja skeletnih mišića i na taj način smanjenja rizika od ozljeda od udara, kao i povećanja utroška kalorija.

Cijeloj populaciji preporučuje se redovita tjelesna rutina. 8 Općenito je prihvaćeno da je smanjenje količine tjelesne aktivnosti pridonijelo povećanju prevalencije prekomjerne tjelesne težine i pretilosti.9

Materijal i metoda

Istraživanje je provedeno s gojaznim praktičarima tjelesne aktivnosti u bodybuilding akademiji u gradu u unutrašnjosti São Paula. Za odabir ovih sudionika usvojeni su sljedeći kriteriji, iznad idealne tjelesne težine, bodybuilder, pri čemu je napravljena analiza kako bi se dobili rezultati poboljšanja tjelesne kondicije takvih sudionika. Uspostavljen je osobni kontakt isporukom besplatnog obrasca za informirani pristanak i upitnika.

Ova analiza je kvalitativne prirode, tijekom istraživanja bilo je bilješki, prikupljanja podataka, promatranja u izvođenju svake vježbe, kod pretilih praktičara tjelesne aktivnosti bodybuildinga.

Vježbe razvijene u treningu s utezima izvedene su na šest pretilih ispitanika, tri žene i tri muškarca, u dobi između 25 i 35 godina, a najusmjerenije su bile vježbe mišićnog otpora uz aerobne vježbe za postizanje boljih rezultata mršavljenja i trening snage .

Ovo istraživanje je razvijeno u razdoblju od prosinca 2011. do ožujka 2012. godine, a kroz profil sudionika dobivena je konstrukcija rezultata pri čemu je korištena deskriptivna analiza.

Rezultati i rasprava

Prema provedenom istraživanju, bilo je moguće prikupiti važne informacije o sudionicima, dobiti točne i precizne odgovore na predloženo pitanje.Intervjuirano je ukupno šest osoba, tri muškarca i tri žene, a svi se redovito bave tjelesnom aktivnošću. Među dobivenim odgovorima bilo je nekoliko varijacija, čime se uviđa da svaki sudionik ima drugačiji način prakticiranja treninga.

Rezultati i raspravaPrvo pitanje je je li dnevna prehrana ispitanika zdrava, samo je jedan od sudionika izjavio da se svakodnevno hrani zdravom hranom.

Studija koju je proveo Monteiro (1995.) izvještava da je “hrana važan čimbenik u prevenciji i liječenju pretilosti” i mnogih drugih bolesti prisutnih u sadašnjim društvima. On nastavlja izvještavati da se u ovom stoljeću “trendovi prehrambene tranzicije koji su se dogodili u različitim regijama svijeta konvergiraju prema prehrani bogatijoj mastima” kao što su šećeri i rafinirana hrana.

“Istovremeno, ova dijeta sadrži manje složenih ugljikohidrata i vlakana.” Postigli su konsenzus da se kao tretman “može smatrati da je kontrola hrane glavni oblik koji se koristi u borbi protiv pretilosti”.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime