Nakon izbora 100.000 plaćenih internetskih komentatora ostaje bez posla

0
Rate this post

Nakon završetka izborne sezone Hrvatsku čeka novo doba nezaposlenosti. Najstrašnije će napraviti Sinčićevi plaćeni komentatori koji se ne mogu nadati poslu kad dođu parlamentarni izbori.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • POLITIČKI IZBORI SAMOSTALNOST HDZ BANDIĆ
  • podrum

Kao što je završetak razdoblja posjetitelja kraj sezonskih poslova u turizmu, tako je završetak sezone političkih izbora dovršetak posla stotina plaćenih komentatora koji su svakodnevno na internetu radili nečisti propagandni posao za političke tvrtke. Ipak, ima ih na stotine stotina i pravo je pitanje koliko će to sigurno utjecati na naše gospodarstvo.

– Ne vole nas plaćeni komentatori, ali i mi moramo živjeti. Nismo ništa gore od žena s ulice ili prodavača prirodnih rješenja koja su također cijenjena u nekim društvima. Nemamo sindikat jer nas se kupci srame, pa nemamo nikakvu pravnu sigurnost. Živimo u negativnim uvjetima, posao je običan i također može izazvati ludilo – tvrdi jedan od komentatora koji je tražio da ostane povjerljiv.

Većina ih je zaposlena na velikim događanjima, no čak i nezavisni kandidati poput Kujundžića ili Sinčića imaju osobne odrede net komentatora. Stopa zadatka razlikuje se oslanjajući se na bogatstvo kupca kao i na njegovu ocjenu. Što je kandidatov rezultat niži, kao i što više glasina, to je stopa veća. Najmanje preferirani kandidati pokušali su angažirati komentatore iz međunarodnih zemalja poput Indije i Pakistana.

– Radi se o vrijednim pojedincima koji su navikli raditi s webom, ali im jezik smeta. Zato su se neki analitičari koji hvale Kolindu ili Kujundžića ispali neobrazovani. Tada su pokušali zaposliti klince, ali vrhunska kvaliteta primjedbi nije porasla – pojasnio je politički stručnjak za internetske komentare Marko Komšić.

Zbog nepredvidivosti predsjedničkih političkih izbora, zaposleno je više od 100.000 potpuno novih pojedinaca. Stope rada su se razlikovale, kao i nije bilo čudno oponašati jedni druge tehnike organizacije.

– HDZ najviše plaća, jer je to najteži zadatak. Teško je uzeti u obzir komentar koji se sigurno neće činiti plaćenim ili glupim kada se čuva HDZ i Grabar Kitarović. Gotovo svi pozitivni komentari na internetu o HDZ-u rezultat su naših napora. Puno njihovih net komentatora počelo je pomagati Sinčiću, uzimajući iste strategije. Malo čavrljate o lustraciji, malo o braniteljima, malo o predsjedniku lignje i neiskusnom Milanoviću – raspravljao je komentator.

Ipak, budući da se sumnjalo u Sinčićevo sudjelovanje na parlamentarnim političkim izborima, u njegovu se uredu očekuju bezbrojne smjene. To je izvrstan znak za SDP. Brojni analitičari zaposleni u SDP-u imaju najbolji posao do sada. Poruka savezne vlade loše se čuje u medijima, pa su na internetu poruke na forumima za raspravu i kratki komentari na članke najučinkovitije sredstvo da se ljudi uvjere u visoku kvalitetu vladajuće unije. Iako mnogi njihovi plaćeni komentatori njeguju nekreativan dizajn, “A ipak su ih iskoristili da budu još gori.”

Blog
Podijeli objavu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime