Nakon izbora 100.000 plaćenih internetskih komentatora ostaje bez posla

0

Sadržaj

Rate this post

Nakon završetka izborne sezone Hrvatsku čeka novo doba nezaposlenosti. Najstrašnije će napraviti Sinčićevi plaćeni komentatori koji se ne mogu nadati poslu kad dođu parlamentarni izbori.

  • UDIO
  • Google + 0
  • Pošaljite e-mailom
  • POLITIČKI IZBORI SAMOSTALNOST HDZ BANDIĆ
  • podrum

Kao što je završetak razdoblja posjetitelja kraj sezonskih poslova u turizmu, tako je završetak sezone političkih izbora dovršetak posla stotina plaćenih komentatora koji su svakodnevno na internetu radili nečisti propagandni posao za političke tvrtke. Ipak, ima ih na stotine stotina i pravo je pitanje koliko će to sigurno utjecati na naše gospodarstvo.

– Ne vole nas plaćeni komentatori, ali i mi moramo živjeti. Nismo ništa gore od žena s ulice ili prodavača prirodnih rješenja koja su također cijenjena u nekim društvima. Nemamo sindikat jer nas se kupci srame, pa nemamo nikakvu pravnu sigurnost. Živimo u negativnim uvjetima, posao je običan i također može izazvati ludilo – tvrdi jedan od komentatora koji je tražio da ostane povjerljiv.

Većina ih je zaposlena na velikim događanjima, no čak i nezavisni kandidati poput Kujundžića ili Sinčića imaju osobne odrede net komentatora. Stopa zadatka razlikuje se oslanjajući se na bogatstvo kupca kao i na njegovu ocjenu. Što je kandidatov rezultat niži, kao i što više glasina, to je stopa veća. Najmanje preferirani kandidati pokušali su angažirati komentatore iz međunarodnih zemalja poput Indije i Pakistana.

– Radi se o vrijednim pojedincima koji su navikli raditi s webom, ali im jezik smeta. Zato su se neki analitičari koji hvale Kolindu ili Kujundžića ispali neobrazovani. Tada su pokušali zaposliti klince, ali vrhunska kvaliteta primjedbi nije porasla – pojasnio je politički stručnjak za internetske komentare Marko Komšić.

Zbog nepredvidivosti predsjedničkih političkih izbora, zaposleno je više od 100.000 potpuno novih pojedinaca. Stope rada su se razlikovale, kao i nije bilo čudno oponašati jedni druge tehnike organizacije.

– HDZ najviše plaća, jer je to najteži zadatak. Teško je uzeti u obzir komentar koji se sigurno neće činiti plaćenim ili glupim kada se čuva HDZ i Grabar Kitarović. Gotovo svi pozitivni komentari na internetu o HDZ-u rezultat su naših napora. Puno njihovih net komentatora počelo je pomagati Sinčiću, uzimajući iste strategije. Malo čavrljate o lustraciji, malo o braniteljima, malo o predsjedniku lignje i neiskusnom Milanoviću – raspravljao je komentator.

Ipak, budući da se sumnjalo u Sinčićevo sudjelovanje na parlamentarnim političkim izborima, u njegovu se uredu očekuju bezbrojne smjene. To je izvrstan znak za SDP. Brojni analitičari zaposleni u SDP-u imaju najbolji posao do sada. Poruka savezne vlade loše se čuje u medijima, pa su na internetu poruke na forumima za raspravu i kratki komentari na članke najučinkovitije sredstvo da se ljudi uvjere u visoku kvalitetu vladajuće unije. Iako mnogi njihovi plaćeni komentatori njeguju nekreativan dizajn, “A ipak su ih iskoristili da budu još gori.”

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime