Odushevljen dr. akiem pernar priznao kako nakon laserske operacije vida vis

0
Rate this post

Veterinari bi trebali uključiti ECC procjenu svih svojih pacijenata u svoju kliničku rutinu kao dio svojih osnovnih konzultacija i razgovarati s tutorima o važnosti održavanja optimalnog ECC-a.

ECC ljestvica se dijeli na:

  • 1 do 3 – premala težina: U ovoj klasifikaciji, ljubimac ima vrlo vidljive kralješke, rebra i kosti kuka;
  • 4 do 6 – odgovarajuća težina: Kućni ljubimac koji se ocjenjuje u ovoj klasifikaciji ima malo ili nimalo vidljivih rebara, ali se lako mogu osjetiti palpacijom;
  • 7 do 9 – prekomjerna tjelesna težina: rebra su jedva vidljiva, a palpacijom ih je teško napipati zbog prekomjerne težine.
  • Ispit bi trebao obaviti samo veterinar koji će odrediti točan rezultat za kućnog ljubimca, također analizirajući njegovu povijest.

KAKO LIJEČITI PRETILNOST ŽIVOTINJA?

Najučinkovitiji tretman za smanjenje tjelesne težine pretilih domaćih životinja treba odabrati s provjerenim veterinarom. Samo on može ukazati na najbolji način za poboljšanje zdravlja vašeg ljubimca.

S obzirom da metabolizam životinja nije sličan ljudskom, postoji razlika čak i među vrstama. Na isti način, metabolizam psa također se razlikuje od metabolizma mačke, pri čemu se prehrana ovih dviju vrsta razlikuje u nutritivnom smislu.

Ono što treba primijetiti je da je za učinkovit tretman za smanjenje tjelesne težine potrebno imati dijetu koja minimizira gubitak nemasne mase životinje. Ograničenje masti u dijetama za mršavljenje smanjuje gustoću kalorija, što pomaže u smanjenju unosa kalorija.

Poznato je da mast ima više nego dvostruko više kalorija po gramu od proteina ili ugljikohidrata.

Stoga je idealno izgubiti masnoću bez gubitka mišićne mase ili razvoja bilo kakvog nedostatka vitamina i minerala u tijelu. Da bi se to dogodilo, dijete za mršavljenje imaju još veće količine proteina i aminokiselina, osim minerala i vitamina, jer će životinje unositi manje hrane. Također treba imati na umu da prehrana za mršavljenje kod ovih vrsta mora imati veći sadržaj vlakana, kako bi se smanjio osjećaj gladi i energije hrane.

Uz zdravu prehranu

Za pse su duže dnevne šetnje opcija za poboljšanje borbe protiv pretilosti kod životinja. Ako životinja pokazuje probleme sa zglobovima zbog prekomjerne težine, potrebno je paziti da je ne forsirate više nego što može. Uvijek potražite pomoć od provjerenog veterinara.

Uz zdravu prehranu KAKO SPREČITI PRETILNOST KOD KUĆNIH LJUBIMACA?

Prevenciju treba započeti s preporukama veterinara za odgojitelje, od prvog posjeta životinje klinici. Stručnjak mora uputiti učitelja da prepozna tjelesno stanje svog ljubimca i također ga potaknuti da ga povremeno važe, ispravljajući količinu hrane kad god je to potrebno.

  1. Potrebno je izbjegavati prekomjernu ponudu grickalica, uvijek dajući prednost prirodnim grickalicama, poput povrća i voća.
  2. Kad god je moguće, izbjegavajte industrijaliziranu hranu, stvorite rutinu aktivnosti kako bi životinja došla na tjelovježbu.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime