Ovog ljeta u hrvatska kina stiže novi film Dalibora Matanića “I pas hoće ići na more”

0

Sadržaj

Rate this post

Filmska priča u skladu je s tradicionalnom zagrebačkom obitelji koja svog psa prije odlaska na more ostavlja na polju između Zagreba i Velike Gorice kako bi se družili s ostalim odloženim “božićnim darovima”.

  • UDIO
  • Facebook0
  • Google + 0
  • Pošaljite emailom
  • VIŠE IDIOTA
  • pasji

Ovog ljeta na hrvatske kinodvorane dolazi potpuno novi film Dalibora Matanića “A pas želi na more”. Radnja filma prati vječnu zagrebačku obitelj iz Bukovca koja za Božić kupuje psića kao poklon djeci. Kako vrijeme prolazi, obitelj shvaća da se radi o živom biću s zahtjevima, kako materijalnim tako i emotivnim, te ga prije odlaska na more ostavljaju na području na pola puta između Zagreba i Velike Gorice, kako bi mogao tamo se družiti s raznim drugim “nepotrebnim teretima”. oni zalutaju, obrazlažući da ne postoji ništa drugo. Napušteni kućni ljubimac, koji izvrstan dio filma zaluta u mučnom toplom bez vode i hrane, na kraju preuzima drugo domaćinstvo i također ga vodi sa sobom na odmor u Živogošće, gdje ljubimac uživa u prednostima ljubavi, radost i more.

Ovaj film završava s “Pleased End” u kojem žestoki i nepromišljeni članovi obitelji koji su ostavili psa biva uhićen od strane policije, osuđen od strane suda i također završava iza rešetaka na dugoj kazni zbog zlostavljanja kućnih ljubimaca i također zaboravlja.

Ipak, upravo zbog ovog kraja radnje koja se događa u Hrvatskoj, novi film Dalibora Matanića stavljen je pod žanr SF ili fantasy…

Pas kućni ljubimac nije stvar!

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime