Plenkovi poruchio graanima neka se ranije ustaju jer tko rano rani dvije bo

0
Rate this post

Kućna njega, također poznata kao kućna njega, nije uključena u popis postupaka za obvezno pokriće zdravstvenih planova Nacionalne agencije za dopunsku zdravstvenu zaštitu (ANS).

U ANS-u, međutim, naglašavaju da zdravstvenog operatera ništa ne sprječava da ponudi pokriće za ovu uslugu i, ako to ne ovlasti, dužan je zadržati pacijenta u bolnici do potpunog otpuštanja.

U praksi, međutim, nije tako

Kada bolesnik dobije indikaciju za nastavak liječenja u režimu kućne njege, a ugovoreni zdravstveni plan ne uključuje ovo pokriće, pacijent dobiva dvostruki negativ od operatera.

S jedne strane odbija pokriti kućnu njegu zbog nedostatka ugovornih odredbi, a s druge strane odbija i dalje plaćati boravak u bolnici jer bi zahtjev za kućnu njegu bio dokaz da pacijentu više nisu potrebna bolnička sredstva.

Drugim riječima, operater ne odobrava kućnu njegu i također obustavlja boravak u bolnici, tvrdeći da više nije odgovoran ni za kakve troškove.

Uobičajeno je da u ovakvim situacijama bolnica vrši pritisak na pacijenta da prihvati otpust, jer, nakon što zdravstveni plan prestane, bolnica će morati naplaćivati ​​vlastite stope hospitalizacije pacijenata, koji se s tom naplatom neće složiti. .

U tim situacijama pacijent i članovi obitelji moraju procijeniti koja je najbolja opcija za pacijenta, bilo da je to kućna njega ili održavanje bolničkog prijema i, nakon što je to učinjeno, pripremiti se za suočavanje sa zdravstvenim planom.

Ali, uostalom, kada je za vrijeme kućne njege?

Unatoč tome što nije uvršten na popis obveznih pokrića ANS-a, postupak mora biti obuhvaćen zdravstvenim planom kada postoji medicinsko opravdanje. Postoje pacijenti koji, iako više nisu u opasnosti i ne zahtijevaju nikakav drugi poseban zahvat, ne mogu biti otpušteni jer ovise o bolničkim resursima.

Oni ostaju hospitalizirani ne zato što se oporavljaju ili čekaju operaciju, nego zato što im je potrebno održavanje određenih okolnosti koje postoje samo u bolnici ili u kućnoj njezi.

  • Ali, uostalom, kada je za vrijeme kućne njegePrimjer za to su pacijenti koji moraju ostati u mirovanju, uz podršku za terapiju kisikom;
  • enteralno hranjenje nazogastričnim, nazoenteralnim ili perkutanim putem;
  • parenteralna prehrana; motoričke ili respiratorne fizioterapije; logopedske sesije za obnavljanje sposobnosti
  • gutanja;
  • lijekovi za intravensku primjenu; obloge za bolove od bolova i druge usluge njege;
  • među ostalim zahvatima koji se mogu izvoditi u kućnom okruženju, sve dok postoji potporna struktura za pacijenta.

Ljudi s uznapredovalom Alzheimerovom ili Parkinsonovom bolešću, kao i oni koji su žrtve posljedica moždanog udara, primjeri su pacijenata koji se mogu liječiti u kućnom/kućnom okruženju.

Nakon što se uspostavi kućna njega, pravo je pacijenta pokriti sve medicinske i bolničke troškove, pod istim uvjetima predviđenim člankom 12.

Zakona br. 9,656/98, kao što su troškovi s multidisciplinarnim timom (liječnici, medicinske sestre, fizioterapeuti, logopedi, nutricionisti i dr.), pregledi, lijekovi, pelene, medicinski plinovi, odvoz bolesnika, prehrana (kada je u pitanju dijeta koja se primjenjuje putem gastrostome). ili parenteralno), kisik, bolnički krevet, invalidska kolica i drugi predmeti koji bi bili jednako pokriveni da je pacijent u bolničkom okruženju.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime