Po novom kurikulumu uchit e se da je zhena ravna ploha

0
Rate this post

Neprestano i potrebno ažuriranje ove teme uneseno je u slajdove umetnute u desetke predavanja koja sam održao tijekom posljednjih nekoliko godina na raznim mjestima u Brazilu.

  • Shvatio sam da je potrebno ponovno razmotriti ovu temu zbog donošenja saveznog zakona br. 13.787, od 27. prosinca 2018. godine, objavljen u Federalnim službenim novinama narednog dana.
  • U početku je ovaj zakon izazvao veliko zanimanje pravnika koji su se bavili tom tematikom i počela su se izdavati mišljenja.No, suočeni s tekstom zakona, prevladali su barijere sadržane u njemu.

Analizirajući tekst zakona, ubrzo se uviđa da on ne donosi ništa novo

Njegov sadržaj je ponavljanje dugo postojećih predviđanja, kao što je Rezolucija br. 1,639/02, Saveznog medicinskog vijeća (CFM), koji je ukinut Rezolucijom CFM br. 1,821/07, koji je djelomično ukinut Rezolucijom CFM-a br. 2,218/18.

  • Može se vidjeti i iz teksta Zakona br. 13,787/18, odmah, da se šest poziva na propis koji bi se trebao urediti kako bi se regulirala operacionalizacija predviđanja sadržanih u njemu, što se nije dogodilo do trenutka pisanja ovog članka, u ožujku 2019. godine.
  • Zakonodavac je odlučio ne uključiti u tekst zakona sve odredbe koje bi bile korisne, prepustivši pojedinosti pojedinog njegovog sadržaja pravnoj normi koja će se naknadno uređivati, što je vrlo loše, budući da je predmet u suštini tehnički. i ne završava nikakvu subjektivnu raspravu koja zahtijeva dubinu.

Odvjetnici koji rade na području u kojem se zakon primjenjuje godinama su čeznuli za njim, a njegov je sadržaj uređivan s prazninama, što je frustriralo one koji su čekali definicije i konačno rješenje problematičnih problema, a što će i dalje biti tako dugo vremena. duže vrijeme..

Po mom mišljenju, frustracija doživljena donošenjem proučavanog zakona vrlo je slična onoj koja se dogodila prilikom donošenja Zakona br. 12,842/13, koji predviđa liječničku praksu i da je i nakon više od deset godina rasprave, obrade i čekanja na objavu došao s 10 (deset) točaka na koje je tadašnja predsjednica Dilma Rousseff stavila veto.

Zakon br. 13,787/18 ima samo sedam članaka. Čak i zbog toga, omogućuje nam da ga prepišemo, a da se ovaj zahvat ne drsko proširi.

Ovdje je u cijelosti

Ovdje je u cijelostiOmogućuje digitalizaciju i korištenje računalnih sustava za vođenje, pohranu i rukovanje kartonima pacijenata.Umjetnost. 1. Digitalizacija i korištenje računalnih sustava za čuvanje, pohranu i rukovanje kartonima pacijenata uređeni su ovim Zakonom i Zakonom br. 13.709 od 14. kolovoza 2018. godine.

  1. Umjetnost. 2. Provest će se postupak digitalizacije medicinske dokumentacije pacijenta kako bi se osigurala cjelovitost, autentičnost i povjerljivost digitalnog dokumenta.
  2. Stavak 1. Metode skeniranja moraju reproducirati sve informacije sadržane u izvornim dokumentima.
  3. Stavak 2. U procesu digitalizacije koristit će se digitalni certifikat izdan u okviru Brazilske infrastrukture javnih ključeva (ICP-Brasil) ili neki drugi zakonski prihvaćeni standard.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime