Po novom kurikulumu vjeronauk e se odrzhavati u crkvi isto kao biologi

0
Rate this post

Stavak 3. Proces digitalizacije mora biti u skladu sa zahtjevima navedenim u uredbi.

Umjetnost. 3. Izvorni dokumenti mogu se uništiti nakon digitalizacije, u skladu sa zahtjevima iz čl. 2. ovog zakona, a nakon obvezne analize od strane stalnog povjerenstva za pregled medicinske dokumentacije i ocjenu dokumenata, posebno kreiranog za tu svrhu.

  • Stavak 1. Povjerenstvo iz naslova ovog članka provjerit će integritet digitalnih dokumenata i jamčiti uklanjanje dokumenata koji su ih stvorili.
  • Stavak 2. Dokumenti povijesne vrijednosti, koje je utvrdilo povjerenstvo iz glave ovoga članka, čuvat će se u skladu s odredbama arhivskog zakonodavstva.
  • Umjetnost. 4. Mediji za pohranu digitalnih dokumenata moraju ih štititi od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene, reprodukcije i uništenja.

Jedan odlomak. Dokumenti nastali digitalizacijom kartona pacijenata kontrolirat će se putem specijaliziranog sustava za elektroničko upravljanje dokumentima, čije će karakteristike i zahtjevi biti specificirani propisom.

Umjetnost. 5. Dokument skeniran u skladu s pravilima utvrđenim ovim Zakonom i odgovarajućim propisima imat će istu dokaznu vrijednost kao izvorni dokument za sve pravne svrhe.

Stavak 1. Za potrebe odredaba caputa ovog članka, obvezno je čuvanje, pohrana i rukovanje skeniranim dokumentima također u skladu s pravilima utvrđenim ovim zakonom i odgovarajućim propisima.

Stavak 2. Sustavi certificiranja mogu se implementirati za provjeru normativne usklađenosti procesa navedenih u glavnom dijelu ovog članka.Umjetnost. 6. Nakon što protekne minimalno 20 (dvadeset) godina od posljednjeg zapisa, zapisi u papirnatom obliku i oni digitalizirani mogu se eliminirati.

Elektronička medicinska dokumentacija: razlika između PEC-a, od SUS-a, i PEP-a

Javno zdravstvo 31.03.2017

Neke su funkcije podataka o pacijentu zajedničke za oba alata, ali postoje pojedinosti koje je potrebno uzeti u obzir pri odabiru rješenja. Citizen's Electronic Health Record (PEC), softver koji vlada implementira u osnovne zdravstvene jedinice s ciljem integracije informacija korisnika Jedinstvenog zdravstvenog sustava (SUS), važan je korak u procesu digitalizacije podataka.

Međutim, dizajniran je drugačije od rješenja za elektroničku evidenciju pacijenata (PEP) koja se pružaju i javnim i privatnim korisnicima. Thiago Uchôa, voditelj komercijalnih proizvoda u MV-u, objašnjava razlike među njima.

Elektronička medicinska dokumentacija: razlika između PEC-a, od SUS-a, i PEP-aElektronički zdravstveni karton građana (PEC)

Što pokriva: putem PEC-a, kojeg je stvorio Odjel za informatiku SUS-a (Datasus), liječnici mogu pregledati povijest bolesti građana, uz pristup informacijama o dijagnozama, konzultacijama, pregledima i prošlim lijekovima.

  1. Stručnjak također može provjeriti je li lijek koji namjerava preporučiti dostupan u popularnoj ljekarni u općini.
  2. PEC može “razgovarati” s PEP-om privatnih mreža i može se koristiti na lokacijama hibridnog sustava.
  3. No općine koje već koriste vlastiti PEP neće morati migrirati na sustav koji je izradio SUS, sve dok je korišteno rješenje već integrirano s e-SUS AB.
Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime