Podpredsjednik orah a ivan babi 13 izbachen iz stranke zbog loshih rezultat

0
Rate this post

Mentalno zdravlje

Prikupljeni su korisni resursi podrške za medicinske sestre s ciljem potpore strategijama za suočavanje s implikacijama pandemije na mentalno zdravlje medicinskih sestara.

Ključne riječi:Pandemije; Koronavirus; Mentalno zdravlje; Zdravstveni sustavi;

  • razmišljati o implikacijama pandemije koronavirusa na mentalno zdravlje medicinskih
  • sestara i glavnim resursima potpore u razvoju.
  • metoda

Dokument za razmišljanje, koji se temelji na raspravi o mentalnom zdravlju medicinskih sestara u kontekstu pandemije koronavirusa, u korelaciji s trenutačnim preporukama psihološke podrške koje su dali brazilsko Ministarstvo zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija, Pan American Health Organization i Oswaldo Cruz Foundation .

Rezultati i rasprava

kriza mentalnog zdravlja može utjecati na medicinske sestre kao odgovor na pandemiju. Kako ovi radnici pružaju izravnu skrb osobama zaraženim novim koronavirusom, osim već stresnih situacija s kojima se susreću u zdravstvenim službama, oni također doživljavaju zabrinutost, strah, nesigurnost za svoje zdravlje i zdravlje stanovništva.

Stoga je ovdje prikazano razmišljanje o glavnim implikacijama pandemije na medicinske sestre zajedno s glavnim resursima u razvoju za podršku tim radnicima, naglašavajući potrebu za identificiranjem i adekvatno upravljanje stresnim situacijama.

Zaključci i implikacije za praksu

Ova studija predstavlja različite resurse za podršku medicinskim sestrama u suočavanju s implikacijama na mentalno zdravlje pandemije koronavirusa.

Ključne riječi: Pandemije; Koronavirus; Zdravstveni sustavi; Njega

UVOD

Coronavírus je obitelj virusa odgovornih za respiratorne infekcije koje se pojavljuju kao drugi glavni uzrok prehlade (após rinovírus). Postoji sedam poznatih ljudskih koronavirusa (HCoV), uključujući SARS-COV (koji uzrokuje teški akutni respiratorni sindrom) ili MERS-COV (Bliskoistočni respiratorni sindrom) i SARS-CoV-2 (virus koji uzrokuje bolest koronavirusa 2019.). – COVID -19). Novi uzročnik koronavirusa otkriven je 31. prosinca 2019., nakon što je registrirano nekoliko slučajeva u Wuhanu u Kini.1,2

Zaključci i implikacije za praksuSvjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je 30. siječnja 2020. da je izbijanje štete uzrokovane novim koronavirusom postalo javnozdravstveno izvanredno stanje od međunarodnog značaja.

  1. Dana 11. ožujka 2020., SZO je COVID-19 okarakterizirao kao pandemiju zbog njegove brze ekspanzije diljem svijeta.2
  2. Nema Brazila, još uvijek nema sigurnosti kada će se pojaviti prvi slučajevi. Međutim, prvi dijagnosticirani slučaj COVID-19, službeno otkriven, dogodio se u São Paulu, 25. veljače 2020., a prva smrt povezana s virusom prijavljen je 16. ožujka 2020.
  3. Dana 22. svibnja 2020., o Brazil postala druga zemlja u svijetu s najvećim brojem slučajeva, iza samo dvije Sjedinjene Države.1

Nepotrebno je reći da je pandemija COVID-19 globalna hitna situacija i zarazila je više od 14 tisuća ljudi u svijetu, ukupno više od 600 tisuća smrtnih slučajeva. Isto tako, kako bi se smanjilo širenje virusa, pojavile su se različite nefunkcionalne promjene u društvu koje rezultiraju blokadom više od cilja čovječanstva.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime