Pokretanjem 5. programa hrt e i sluzhbeno imati vishe kanala nego gledatelj

0
Rate this post

Kao odgovor na trenutnu krizu, implementirani su inovativni načini pružanja usluga mentalnog zdravlja i nove inicijative psihosocijalne podrške za zdravstvene djelatnike koji su do tada morali živjeti s nedostatkom ulaganja u promicanje, prevenciju i pomoć mentalnog zdravlja.

Stoga je ova studija relevantna zbog svog refleksivnog sadržaja o učincima pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje medicinskih sestara i njezinog pristupa onome što se poduzima kako bi se to ublažilo. Cilj je: razmisliti o implikacijama pandemije koronavirusa na mentalno zdravlje medicinskih sestara i glavnim resursima potpore u razvoju.

METODA

Članak za razmišljanje, izrađen na temelju diskurzivne formulacije o mentalnom zdravlju medicinskih sestara suočenih s pandemijom koronavirusa, u korelaciji s aktualnim preporukama za psihološku podršku Ministarstva zdravlja, Svjetske zdravstvene organizacije, Pan American Health Organization i Zaklade Oswaldo Cruz .

Također, na temelju konteksta i reflektivne relevantnosti na temu, bilo je potrebno dobiti niz ažuriranih informacija iz područja mentalnog zdravlja u sestrinstvu i izbijanja virusnih infekcija, putem periodičnih publikacija dostupnih u bazama podataka:

Scientific Electronic Library Online (SCIELO ), SAGE časopisi i sustav za analizu i dohvat medicinske literature na mreži (MEDLINE), koristeći DeCS / MeSH: pandemije; koronavirus; mentalno zdravlje; njegovanje; i izbijanja bolesti. Nema vremenskog ograničenja.

REZULTATI I RASPRAVA

Kako bi se suočili s utjecajima na mentalno zdravlje stanovništva i medicinskih sestara, pandemija novog koronavirusa istaknula je niz informacija o upravljanju emocijama. Na taj način zdravstvene vlasti, specijalisti za mentalno zdravlje i psihijatriju, organizacije povezane sa zdravljem te znanstvenici s različitih lokacija diljem svijeta razvijaju važne smjernice za provođenje praksi u skladu sa zahtjevima aktualnog konteksta, o čemu će biti riječi u ovaj odjeljak.

Posljedice pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje medicinskih sestara

Kao što se vidi, izbijanja zaraznih bolesti, kao što je COVID-19, mogu preopteretiti zdravstvene sustave i izazvati niz osjećaja u populaciji i zdravstvenim djelatnicima, posebno medicinskim sestrama, kao što su tjeskoba, strah i nesigurnost.

Kao odgovor na izbijanje zaraze, psihički, fizički i bihevioralni aspekti mogu imati negativne utjecaje i uzrokovati neke štetne simptome kao što su nesanica, nesigurnost, osjećaj nesposobnosti, tuga, povećana uporaba alkohola, duhana i drugih droga, nedostatak energije i bol u općenito.10,11

  • Posljedice pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje medicinskih sestaraOsim toga, zdravstveni djelatnici, a posebno medicinske sestre, suočavaju se s dodatnim izazovima tijekom izbijanja zaraznih bolesti, uključujući preopterećenost uslugama, nedostatak ljudskih i materijalnih resursa, nesigurnost učinkovitosti primijenjenih tretmana i brige upravljanja za vlastito zdravlje i zdravlje. obitelji i bolesnici.6
  • Kako bi dodatno pogoršali situaciju tjeskobe, moraju se stalno suočavati s arsenalom lažnih informacija iz društvenih i tradicionalnih medija, što na kraju preusmjerava i slabi ponašanje stanovništva u odnosu na vlastitu zdravstvenu skrb.

U literaturi su među medicinskim sestrama i liječnicima uključenim u globalne epidemije poput SARS-a, MERS-a i ebole ranije prepoznati traumatski i stresni aspekti, koji su odgovorni za povećano izgaranje, umor, niže zadovoljstvo poslom, moralni stres i visoku razinu stresa. Stoga postaje jasno da zdravstveni djelatnici poput medicinskih sestara mogu razviti ozbiljne kratkoročne i dugotrajne psihijatrijske poremećaje nakon što su proživjeli stresne epidemijske događaje.12,13

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime