Policija u chakovcu zaustavila kapitalca koji je napuhao 6 promila shpeka i

0
Rate this post

ZAVRŠNA RAZMATRANJA I IMPLIKACIJE ZA PRAKSU

Na temelju povijesnih događaja zaraznih epidemija već zabilježenih u povijesti, moguće je utvrditi da je značajan dio medicinskih sestara iskusio umjereno visoku anksioznost u razvoju svojih aktivnosti. Ta je činjenica prilično slična onome što trenutno proživljavamo i daje nam prostora za razmišljanje o uvjetima psihološke pripreme ovih stručnjaka u velikim hitnim situacijama, kao što je COVID-19.

  1. Također se podrazumijeva da je epidemija koju proživljavamo višedimenzionalna, s utjecajima na sve funkcionalne dimenzije, uključujući fizičku, emocionalnu, ekonomsku, socijalnu i psihičku.
  2. Stoga, iako se strah i tjeskoba očekuju tijekom ovog razdoblja, također je važno rano razumjeti i identificirati njihove ekstreme, kao što su pogoršani oblici straha i tjeskobe.

Također treba napomenuti da prisutnost stresa, anksioznosti i drugih psiholoških simptoma ima još delikatnije značenje u kontekstu rada medicinskih sestara, budući da su u povoljnoj poziciji za dobrodošlicu, pažljivo slušanje i utjehu pacijentima kojima je potrebna pomoć. .

Međutim, kada su emocionalno potreseni, mogu oslabiti prirodu skrbi.

S druge strane, korištenje globalnih mjera mentalnog zdravlja istaknulo je neke važne resurse potpore za upravljanje stresnim situacijama, posebice za mogućnost bolje pripreme medicinskih sestara za učinkovit razvoj njihovih aktivnosti u uvjetima ekstremne ranjivosti i stresa, kao u slučaju sadašnjih i budućih epidemioloških izbijanja.

Također, prvi put smo vidjeli primjenu psihoterapije u telenjezi u kontekstu pandemije, pokazujući značajan napredak u području mentalnog zdravlja što zauzvrat otvara vrata nizu budućih aktivnosti usmjerenih na telemedicinu i telezdravlje. usluge..

  1. Međutim, kada su emocionalno potreseni, mogu oslabiti prirodu skrbiZaključujemo da je za bolje razumijevanje psiholoških i psihijatrijskih posljedica pandemije potrebno uzeti u obzir glavne implikacije i emocije prije, tijekom i nakon događaja.
  2. Stoga je potrebno provesti više istraživanja o utjecaju pandemije COVID-19 na mentalno zdravlje medicinskih sestara, budući da korištenje znanja i prethodnog iskustva u sličnim situacijama pomaže u usmjeravanju učinkovitih akcija i resursa.

Kao ograničavajući čimbenik za analizu teorijskih aspekata ističe se nedostatak znanstvenih terenskih studija koje se na ciljani način bave utjecajima nove pandemije koronavirusa na mentalno zdravlje medicinskih sestara. S obzirom da se većina studija provodi tako da uključuje sve zdravstvene djelatnike, bez uvažavanja posebnosti svake profesije.

Uvod. 2) Pojam zdravstvenog kartona bolesnika i pravilo pristupa njemu. 3) Vrlo kratka normativna povijest bolesnikove medicinske dokumentacije. 4) Retrospektiva zapisa na karti bolesnika. 5) Zakon br. 13,787/18. 5.1) Usporedba između CFM rezolucija ns. 1.639/02 i 1.821/07 i Zakon br. 13,787/18. 6) Nepostojanje propisa u vezi s elektroničkim medicinskim kartonima u Zakonu br. 13,787/18. 7) Zakon br. 13.709/18, kojim je predviđena zaštita osobnih podataka. 8) Zaključak

Ključne riječi. Zapis pacijenta. Računalni sustav. Razdoblje straže. Rukovanje. Mikrofilmiranje. Digitalizacija. Tajnost. Izvorni dokument. Poništavanje. Eliminacija.

Uvod

Medicinski karton je najznačajniji dokument koji postoji za pacijenta, ali i za stručnjake i zdravstvene ustanove.

Unatoč njegovoj neospornoj važnosti i korisnosti za nekoliko funkcija, razradu i opću skrb s takvim dokumentom zdravstveni djelatnici obično zanemaruju, koji u njega zapisuju svoje postupke, stavove i tehničke stavove, a kada to čine, to uvijek čine nepažnjom. …, s nečitljivim rukopisom, bez potrebnog kronološkog slijeda i prožet nizom neadekvatnosti koje smo uočili tijekom dvadeset i devet godina iskustva rada na tom području.

Zdravstvene ustanove, kao što su bolnice, ambulante, specijalizirane medicinske klinike (AME), medicinske ambulante, laboratoriji, osnovne zdravstvene jedinice (UBS), jedinice hitne pomoći (UPA), poliklinike, hitne službe, hitna pomoć i druge, čuvaju takav dokument u originalnoj kopiji, prema mandatu Rezolucije CFM-a br. 1.821/07, koja u svojoj osmoj uvodnoj izjavi navodi:

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime