Policija u splitu prkosila ustashkim organima reda

0
Rate this post

Preporučiti provedbu Stalnog povjerenstva za ocjenu dokumenata u svim jedinicama koje pružaju medicinsku skrb i drže dosije medicinske dokumentacije, na temelju atribucija utvrđenih u brazilskom arhivskom zakonodavstvu (CONARQ Rezolucija br. 7/97, ​​NBR br. 10,519 / 88, iz ABNT-a i Uredba br. 4.037/2002, koja regulira Zakon o arhivima – Zakon br. 8.159/91).

Odrediti minimalno razdoblje od 20 (dvadeset) godina

Jedini stavak – Na kraju razdoblja utvrđenog u caputu, a s obzirom na sekundarnu vrijednost medicinske dokumentacije, Stalno povjerenstvo za ocjenu dokumenata, nakon savjetovanja s Povjerenstvom za pregled medicinske dokumentacije, priprema i primjenjuje kriterije uzorkovanja.

Za definitivno očuvanje papirnatih dokumenata koji predstavljaju relevantne informacije s medicinsko-znanstvenog, povijesnog i društvenog stajališta.

Ovlastiti, u slučaju mikrofilmiranja, uklanjanje papirne podloge iz mikrofilmiranih zapisa, u skladu s postupcima predviđenim važećim arhivskim zakonodavstvom (Zakon br. 5.433/68 i Uredba br. 1.799/96), nakon obvezne analize Stalnog povjerenstva za ocjenu dokumenata zdravstveno-bolničke jedinice koja je generirala spis.

Ovlastiti, u slučaju digitalizacije medicinskih zapisa, ukidanje njihove papirnate potpore, pod uvjetom da je oblik pohrane digitaliziranih dokumenata u skladu s posebnim pravilom digitalizacije sadržanim u prilogu ove rezolucije i nakon obvezne analize od strane Stalne Povjerenstvo za ocjenu dokumenata zdravstveno-bolničke jedinice koja sastavlja spis.

Federalno medicinsko vijeće i Brazilsko društvo za informatičku zdravstvenu informatiku (SBIS), putem posebnog sporazuma, izdat će, kada se to zatraži, certifikaciju sustava za pohranu i rukovanje elektroničkim medicinskim dokumentima koji su u skladu s tehničkim standardima navedenim u aneksu ovu rezoluciju.

Ova odluka stupa na snagu danom objave.

Rezolucija o CFM-u br. 1,331/89 i druge odredbe kojima je to suprotno ukidaju se. Rezolucija CFM-a br. 1.639/02 bio je na snazi ​​pet godina, sve dok nije ukinut Rezolucijom CFM-a br. 1.821, izdan 11. srpnja 2007., koji je na snazi ​​dvanaest godina, a predviđa:

Umjetnost. 1. odobriti Priručnik za certifikaciju za sustave elektroničkih zdravstvenih zapisa, verziju 3.0 i/ili drugu verziju odobrenu od strane Federalnog medicinskog vijeća, priloženu i također dostupna na web stranicama Federalnog vijeća za medicinu i Brazilskog društva za zdravstvenu informatiku (SBIS), odnosno.

Ova odluka stupa na snagu danom objaveUmjetnost. 2. Odobriti digitalizaciju kartona pacijenata, pod uvjetom da je način pohrane digitaliziranih dokumenata u skladu s posebnim pravilom digitalizacije sadržanim u niže navedenim stavcima i, nakon obvezne analize Komisije za pregled medicinske dokumentacije, pravilima Stalnog povjerenstva za ocjenu Dokumenti medicinsko-bolničke jedinice koja generira kartoteku.

Stavak 1. Metode digitalizacije moraju reproducirati sve podatke iz izvornih dokumenata.

Stavak 2. Digitalne datoteke nastale skeniranjem dokumenata iz medicinske dokumentacije pacijenata moraju biti kontrolirane specijaliziranim sustavom (Electronic Document Management – GED), koji ima najmanje sljedeće karakteristike:

a) Sposobnost korištenja adekvatne baze podataka za pohranu digitaliziranih datoteka;

b) Metoda indeksiranja koja omogućuje stvaranje organiziranog arhiva, omogućavajući pretraživanje na jednostavan i učinkovit način;

c) Usklađenost sa zahtjevima “Razina osiguranja sigurnosti 2 (NGS2)”, utvrđenim u Priručniku za certifikaciju za sustave elektroničkih zdravstvenih zapisa;

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime