Todori preko agrokora skrivao 15 milijardu kuna zakasnine knjizhnici

0
Rate this post

Osobito korisnici zdravstvenog plana koji imaju kronične, ozbiljne ili neurološke bolesti češće koriste kućnu njegu jer ne moraju uvijek boraviti u bolnicama gdje postoji opasnost od kontaminacije bolničkom infekcijom.

Među stotinama drugih moguće je pronaći slučajeve pacijenata koji su žrtve moždanog udara (cerebrovaskularne nezgode), s dijagnozom multipla sistemske atrofije, amiotrofične lateralne skleroze, Parkinsonove bolesti, Alzheimerove bolesti, a koji su osigurali kućnu njegu.

Koji je prvi korak koji bih trebao poduzeti kako bih prisilio zdravstveni plan na pružanje kućne njege?

Prvi korak je zamoliti liječnika, tko god on bio, čak i ako nema ovlaštenje operatera, da bolesniku prepiše kućnu njegu. Ovaj liječnički izvještaj mora opisati kliničko stanje bolesne osobe i reći koje usluge kućna njega mora pružiti pacijentu.

Samo specijalizirani medicinski stručnjak može ukazati na potrebne medicinske usluge i, stoga, kako je liječnička praksa isključiva za liječnika, samo medicinski stručnjak može ukazati i to je bitno.

  • Imate li predložak medicinskog izvješća za kućnu njegu da biste zatražili zdravstveni plan?
  • Da, ovdje možemo staviti predložak medicinskog izvješća kako bismo zatražili kućnu njegu putem zdravstvenog plana. Na primjer:

“Pacijentica gospođa Maria Joana, 78, doživjela je moždani udar 2022. godine s posljedicama koje joj onemogućuju hodanje, razgovor i jedenje sama, trajno ovisno o skrbi treće strane. cijev za hranjenje, reljefna cijev za mokraću i stoga treba stalnu njegu.

Zbog postojećeg stanja, pacijentu je potrebno stalno multidisciplinarno praćenje uz periodične posjete liječniku, 24-satne njege, logopede 3x tjedno, fizioterapiju 3x tjedno, uz periodično praćenje prehrane.

Pacijent koristi lijekove: omeprazol, domperidon, AAS, rosuvastatin, Restiva i dipiron.

Za svakodnevnu njegu potrebno je da pacijent ima potporu bolničkim krevetom, kisikom, uz pelene, štitnik za madrac, gustin, gazu, alkoholni gel, vlažnu maramicu, Riohex, ljepljivu traku za oblačenje, ljepljivu zavoj, rukavicu i maska.

Nedostatak adekvatne skrbi za bolesnika može dodatno pogoršati njegovo kliničko stanje, zbog čega se preporučuje da se takvi tretmani nude kratko i u kućnom okruženju, manje pogodnom za infekcije i bolničke rizike.”

Pacijent koristi lijekove: omeprazol, domperidon, AAS, rosuvastatin, Restiva i dipironTo je samo obrazac izvješća o kućnoj njezi, ali se može prilagoditi svakom slučaju i potrebama svakog pacijenta.

Što ako liječnik iz akreditirane mreže ne želi naznačiti Kućnu njegu?

Ako se to dogodi (a vjerojatno će se dogoditi), zamolite privatnog liječnika da vam prepiše. Nabavite cjelovito izvješće, vrlo opisno, koje jasno pokazuje njegu i potrebu da se ona hitno stavi na raspolaganje, a zatim pitajte zdravstveni plan i neka odbiju ovo pravo. Nije važno je li osoba koja će propisati kućnu njegu akreditirani ili neakreditirani liječnik u zdravstvenom planu, jer svi liječnici mogu dati indikaciju kućne njege.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime