Turistichka zajednica upozorava turiste da izbjegavaju markov trg jer tamo

0
Rate this post

Uz to, ako zdravstveni plan odbije, možete potražiti stručnjaka za zdravstveni plan kao što je dr. Eltona Fernandesa i njegovog tima i pokrenuti tužbu. Mreža liječnika akreditiranih za plan kažu da ne mogu prepisivati ​​kućnu njegu, je li to istina?

Mogu prepisivati, ali naravno, ne žele proturječiti operateru, koji im isplaćuje plaću, pa je, iskreno, način da potraže privatnog liječnika i zamole tog stručnjaka da prepiše kućnu njegu . Primjerice, mnogi liječnici ne žele riskirati svoju akreditaciju sa zdravstvenim planom i stoga odbijaju prepisati kućnu njegu. No, u tom slučaju postupite kako je naznačeno i posavjetujte se s privatnim liječnikom.

No operater kaže da pruža samo “Kućnu njegu”, a ne i kućnu njegu. Što da radim?

Znamo da mnogi to tvrde i mi smo tu da pomognemo. Točno slijedite gore opisane korake. Ne može se očekivati ​​da će vam osiguravajuće društvo priznati da znaju da griješe, zar ne? Tako je. Dakle, ako su već ponudili “Kućnu njegu”, imajte liječnički nalaz da bolesna osoba treba kućnu njegu i kakvu njegu treba.

S tim u ruci odvojite presliku RG, CPF i iskaznice zdravstvenog osiguranja za bolesnu osobu, uz zadnji dokaz o uplati mjesečne naknade ako je osoba koja plaća plan i potražite odvjetnika specijaliziranog za zdravstveno osiguranje.

Razlika između kućne njege i kućne njege je u tome što skrb pruža samo osnovnu skrb koja se ne može usporediti s kućnom njegom, uz potpunu njegu, usluge, opremu, lijekove, hranu itd. Pacijent, međutim, mora imati pravo pristupa onome što mu je liječnik propisao.

Čak i ako je ugovor osnovni ili star, treba li zdravstveni plan osigurati kućnu njegu?

Da, ovo pravo na kućnu njegu proizlazi iz samog zakona i stoga nije bitno je li ugovor osnovni, poseban, izvršni ili koliko mjesečno potrošač plaća. Svi potrošači imaju to pravo i svaki zdravstveni plan koji pokriva “Hospitalizaciju” ima obvezu ponuditi kućnu njegu kada to odredi obiteljski liječnik od povjerenja. Kao što smo već objasnili, “kućna njega je samo modalitet hospitalizacije”, čak i ako je taj modalitet kod kuće.

Dovoljno je da pacijentov liječnik od povjerenja propiše to pravo, naznačujući koje će terapije biti potrebne za liječenje oboljele osobe. Potrošač to pravo nema samo u ugovorima koji imaju isključivo izvanbolničko osiguranje (npr. oni koji pokrivaju samo preglede).

Čak i ako je ugovor osnovni ili star, treba li zdravstveni plan osigurati kućnu njeguPročitao sam svoj ugovor i vidio da je pokrivenost kućne njege isključena, imamo li još šanse?

Da, ovo je uobičajeno. Niti jedan ugovor ne može isključiti prava koja su dodijeljena zakonom. Svaka klauzula koja kaže da zdravstveni plan ne pokriva kućnu njegu je nepoštena klauzula i sudac je može proglasiti.

To što je u ugovoru ne znači nužno ovo. Kad god je ugovorna klauzula u suprotnosti s onim što zakon kaže, prevladat će zakon, a ne ugovor. Stoga je irelevantno isključuje li ugovor Kućnu njegu, jer zakon određuje da Operater pokriva hospitalizaciju u kućnom režimu putem Kućne njege kada to odredi liječnik.

Blog

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime